26.04.2024 23:43
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

“Проекти у Тернополі втілюються для забезпечення комфортного дозвілля тернополян”

Foto (1)Чималий резонанс викликав допис представників громадської ніціативи URBAN.te на їхній сторінці у мережі Фейсбук 19 липня. Причиною їхнього занепокоєння є червона парапетна плита, яку вже почали встановлювати на “Циганці”. Оскільки представники громадської ініціативи є розробниками концепції, а проект, за яким ведуться роботи розробляли фахівці КП “Місто”, його начальник Микола Голяка зауважив, що  приводу для поспішного та публічного обурення колег із URBAN.te немає.

– Ми вдячні колегам із URBAN.te за те, що вони слідкують і хвилюються про те, який вигляд матиме реконструйована «Циганка». В нас виникли певні  конфлікти, пов’язані із втіленням в реальність концепції, оскільки при її розробці  було не враховано ряд технічних моментів, які мають суттєве значення і часто ставлять під сумнів існування окремих елементів ескізного проекту. В результаті, приходиться шукати компроміси і вносити поправки.  Зокрема, розташування кабелів електропостачання, інженерних мереж, каналізації, можливих точок підключення для мереж, можливість придбання тих чи інших матеріалів тощо. Зміни вносяться і у процесі втілення проекту, адже передбачити усе неможливо.  Якщо взяти концепцію, яку презентували представники URBAN.te минулого року, і сьогоднішній проект, то вона зазнала чимало змін. Це, безперечно, складний об’єкт, який вимагає багато зусиль  і,  відповідно, привертає багато уваги, оскільки є улюбленим місцем відпочинку багатьох місцевих жителів. Тим не менше, роботи на «Циганці» тривають і кінцевий результат повинен бути  максимально позитивний для сприйняття візуального та експлуатаційного. Загалом такі проекти втілюються в життя для забезпечення більш комфортного відпочинку та проведення дозвілля тернополян, – зазначив Микола Голяка.

Представник підрядної організації ТзОВ ТОМ “ІнвестБуд” зазначив, що дослухатися до схожих скарг тернополян, оприлюднених у соцмережах, працівники організації не мають змоги, адже повністю дотримуються  проектної документації. Колір та інші характеристики плитки, яку використали для робіт на “Циганці”, був погоджений із фахівцями КП “Місто”. Зокрема, кожного дня за роботою підрядників слідкує архітектор КП “Місто”, який веде контроль за тим, як здійснюються роботи і чи  дотримуються проектної документації працівники підрядної організації. Тому такий допис від представників молодіжної ініціативи неприємно здивував працівників ТзОВ ТОМ “ІнвестБуд”, які докладають максимум зусиль, щоб виконати роботу оперативно та якісно саме у відповідності до проекту КП “Місто”. Представники молодіжної ініціативи URBAN.te  надали ряд креативних ідей та своє бачення реконструкції “Циганки”, на основі яких фахівцями був створений цей проект. Але концепція- це одне, а офіційний проект, який пройшов відповідну експертизу, відповідає будівельним нормам та ряду інших вимог – зовсім інше.

До слова, офіційне звернення представники молодіжної ініціативи URBAN.te не адресували ні до фахівців управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, ні підряднику ТзОВ ТОМ “ІнвестБуд”, ні  начальнику КП “Місто”.

Тим часом роботи на “Циганці” у розпалі.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР