29.03.2024 10:31
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У тернопільських школах впроваджують програму енергозбереження

energoУ рамках виконання міської програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду і об’єктів соціальної інфраструктури міста Тернополя протягом 2012-2015 роки в усіх комунальних закладах освіти та науки були встановленні індивідуальні теплові пункти погодного регулювання.

–           Необхідність впровадження даного заходу зумовлена недоцільністю постійно опалювати приміщення, адже опалювальний сезон триває 180 днів. За винятком вихідних, осінніх, зимових та весняних канікул, нічного часу, було визначено, що лише 20% від загальної кількості часу учні перебувають в межах навчального закладу, – розповідає Павло Савечко, завідувач сектору енергозбереження управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

На виконання даного доручення міського голови у листопаді із директорами тернопільських шкіл працівники сектору з енергозабезпечення та КПТМ «Тернопільміськтеплокомуенерго» провели нараду щодо проведення опалювального сезону під час зимових канікул, адже не секрет, що вони цього року є найдовшими.

– Результати спільних зусиль не забарилися. Економія, якої вдалося досягнути, є суттєвою, – розповідає Павло Савечко. – Для прикладу, в останній навчальний день 5 грудня споживання усіма школами становило 116 Гкал, а вже під час канікул було зменшено до 30 Гкал, що у переведені на кошти складає близько 100 тисяч гривень.

Зауважимо, що під час зимових канікул у шкільних кабінетах зберігається мінімальний температурний режим, який автоматично корегується в залежності від зміни погодних умов.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР