24.04.2024 22:10
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі представили програму кредитування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків

kredo (1)26 липня у приміщенні ресурсного центру підтримки ОСББ з питань чистої енергії відбувся круглий стіл «Нові можливості фінансування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків». 

Участь у обговореннях взяв  заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський, а також Ірина Груй – директор департаменту клієнтів малого та середнього бізнесу ПАТ «Кредобанк», Михайло Терлюк – голова громадської організації «Спілка голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і будинкових комітетів «Взаємодія» та Сергій Лупак – голова громадської організації «Рада голів ОСББ».

Під час проведення круглого столу представники «Кредобанк» перзентували власну програму кредитування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «Теплий затишок». У рамках програми ОСББ можуть отримати кредити на різні потреби за ставкою від 21% річних.

 Як розповіли фахівці банку, гранична сума кредиту, що може бути отримана в рамках програми – 5 млн. гривень, але не більш як 30 тис. грн. на одну квартиру-учасника ОСББ. Термін кредитування – до 10 років. Кредитні кошти можуть бути використані на ремонти інженерних мереж, утеплення фасадів, модернізацію систем вентиляції та водопостачання, встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміну вікон і дверей у місцях загального користування, освітлення, ремонт ліфтів та інші поточні потреби, а також на рефінансування раніше виданих кредитів. У рамках програми можливе відтермінування платежу за кредитом на строк до 3-х місяців.

  «Кредобанк» також пропонує комплексне розрахунково-касове обслуговування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на спеціальних умовах цінового плану «ОСББ+», які включають безкоштовне відкриття рахунку та вихідні платежі в межах України, знижені тарифи на прийом платежів фізичних осіб та нарахування відсотків на залишок на рахунку. Нині комплексне обслуговування ОСББ можливе у Львові, Луцьку, Тернополі та Вінниці, у другому півріччі цю практику буде поширено у всі регіони України, де присутній «Кредобанк».

До слова, програму кредитування термомодернізації в житлових будинках пропонували головам ОСББ представники трьох великих банків: «ЕксімБанк», «Ощадбанк» та «Укргазбанк».

Вказані банки пропонують кредити на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для здійснення відповідних робіт.

Нагадуємо, що у Тернополі реалізовується  Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду м. Тернополя, у рамках якої мешканці мають змогу утеплити свої будівлі, оплативши лише тридцять відсотків від вартості робіт та матеріалів, а сімдесят відсотків витрат у рамках програми бере на себе міський бюджет. З метою стимулювання населення до впровадження енергоефективних та енергозберігаючих заходів міським головою нещодавно було підписано меморандум про партнерство у сфері енергоефективності житлових будинків.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР