25.04.2024 07:52
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі відбулася загальноміська толока

З 1 березня  у Тернополі триває двомісячник благоустрою, який проходить у новому форматі під гаслом «Файне місто брудним не буває!». Основна функція даної акції – це очищення міської території від забруднення, яке накопичилося впродовж зимового періоду.

Враховуючи, що цьогорічний двомісячник збігається із Великим релігійним дійством (постом), вдруге поспіль у Тернополі втілюється ініціатива міського голови під гаслом «екологічний піст».

Впродовж 2-5 квітня у Тернополі було проведено загальноміську толоку.

Запланований комплекс робіт передбачений з метою  очищення зелених зон,  придорожніх зелених смуг та територій парків, на виконання яких залучено  учнівську та студентську молодь, установи, підприємства та заклади різних форм власності.

Впродовж вказаних днів проведено роботи з очищення зелених зон на        вулицях Слівенській, Винниченка, Будного, Текстильній, Фабричній, Морозенка, Микулинецькій, Юності, Стуса, Бродівській, Транспортній, Тарнавського, Поліській, Протасевича, Лесі Українки, М.Кривоноса, Коновальця, Вербицького, Л. Курбаса, В. Великого, 15 Квітня, проспектах Злуки та С.Бандери, бульварах Петлюри, П. Куліша, Д.Галицького, РЛП “Загребелля” та парків міста.

Комунальними та житлово-експлуатаційними підприємствами розроблено індивідуальні конкретизовані плани, згідно яких виконувались роботи, пов’язані з впорядкуванням прибудинкових та закріплених територій, ремонтом і посадкою зелених насаджень та інші види робіт.

Міським головою, спільно з виконавчим комітетом та депутатським корпусом на території парку «Національного відродження» (зі сторони проспекту Злуки та вул. П.Чубинського) на місці видалених сухостійних ялин висаджено 55 дерев породи катальпа в рамках акції «Екологічний ренесанс». Головною ідеєю даної акції є відновлення насаджень, окремі види яких поступово зникають внаслідок негативного впливу глобального потепління.

Працівниками управлінь та відділів міської ради були виконані роботи з очищення зелених зон на вул. Качали біля житлового будинку №1,  на вул. Слівенській, скверів на вулицях Миру та  Перля  і частково РЛП «Загребелля».

Одночасно проводились роботи з очищення територій міських кладовищ на вул.Микулинецькій, біля с.Підгороднє та на вул.Будного.

Загалом прийняло участь у виконанні запланованих робіт  близько 2000  чоловік.

Підрядними організаціями ТОВ «Авакс-Проф» та ТМШРБП «Міськшляхрембуд» активно проводились роботи із збору та вивезення вуличного змету, вивезення  складованих зібраних відходів після проведення очищення території міста.