26.04.2024 16:36
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі відбувся семінар з реалізації енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках

seminar (2)Семінар з реалізації енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках відбувся 30 червня у сесійній залі Тернопільської міської ради. Участь у семінарі взяли керівники ОСББ та підприємств, що бслуговують житловий фонд у Тернополі, а також експерти з питань енергозбереження та консультанти проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Зокрема, участь у семінарі взяли доповідачі-консультанти Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Слободенюк Ігор (старший консультант з інституційного розвитку), Климко Стефанія (голова правління Асоціації  об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «Оберіг», м. Львів), Колієнко Анатолій        (старший консультант з  питань теплопостачання, к.т.н., професор), Погорєлова Вікторія             (старший консультант з  питань утримання та управління житлом), Левицький Дмитро (старший консультант з  юридичних та регуляторних питань), Кузуб Анна             (консультант з ціноутворення та фінансового управління), Маков’як Степан (старший консультант з інвестицій та бізнес планування).         Виступаючи перед учасниками семінару міський голова Тернополя Сергій Надал зауважив, що сьогодні питання енергозбереження та енергоефективності є пріоритетними у роботі міської ради.

-Сьогодні у місті ми реалізовуємо ряд проектів, які допомагають тернополянам економити. Зокрема, діє програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду на умовах співфінансування, коли міська рада виділяє 70% коштів, а мешканці – 30%. Ця програма передбачає утеплення фасадів, заміну вікон у місцях загального користування, встановлення індивідуально теплових пунктів, лічильників тепла, – розповідає Сергій Надал. – Нажаль, ми бачимо не велику активність тернополян, тому я в черговий раз звертаюсь до усіх мешканців міста з пропозицією долучатися до реалізації цих проектів».

Завідувач сектору з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Павло Савечко зазначив:

Зараз проводяться роботи по енергоаудиту всіх закладів освіти міста Тернополя, шкіл і садочків і один із акцентів, який ставимо в рамках цього проекту це на житловий фонд, тобто залучення коштів, для того, щоби скоротити шалені енергозатрати на опалення наших багатоповерхівок. Таким чином у Тернополі розпочався перший етап термомодернізації у закладах бюджетної сфери за участю фахівців  ТОВ «ЕСКО Україна» . Місто самостійно розпочало ці заходи ще у 2011 році, коли усі школи та дитсадки міста були обладнані індивідуально-тепловими пунктами, завдяки чому ці заклади тепер економлять до 15% тепла. Повна термомодернізація таких закладів дасть можливість одночасно зменшити споживання тепла та підвищити якість послуг, – каже фахівець.

Дізнатися детальнішу інформацію щодо утеплення будинків, встановлення ІТП чи інших заходів з енергоефективності у житловому фонді Тернополя можна управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР або Ресурсному центрі підтримки ОСББ з питань чистої енергії у місті Тернополі  за адресою: вул. Коперника, 1 чи за телефоном: 52-58-33.

Фахівці ТОВ «ЕСКО Україна» розпочали енергоаудит освітніх закладів у Тернополі

У Тернополі провели семінар щодо термомодернізації освітніх закладів

Павло Савечко взяв участь у конференції “Енергетичний сервіс та енергетичне планування” у Одесі

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР