28.03.2024 11:56
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У Тернополі вночі та зранку здійснювали посипання вулиць

Минулої ночі вперше помітно прихопив морозець. Відтак спецтехніка виїхала на вулиці міста, щоб здійснити посипання вулиць. Нагадаємо, що  підприємство “Міськшляхрембуд” обслуговує  «Дружбу», Кутківці, Пронятин і мікрорайон «Березовиця». Прибирання Центру, «Нового світу» та «Сонячного», «Східного» здійснює товариство з обмеженою відповідальністю «Авакс Проф».  Прибудинкові території прибирають працівники з комплексного прибирання обслуговуючих підприємств. Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства, благоутсрою та екології ТМР Олег Соколовський, техніка “Міськшляхрембуду” виїхала на свої ділянки о третій ночі, а “Авакс Проф” – о шостій годині ранку.

– У відповідності до “Дорожньої карти” встановлені цілодобові чергування, у відповідності до яких працівники підрядних організацій через кожних дві години здійснюють виїзд на вулиці і приймають рішення спіьно із відділом технічного нагляду щодо доцільності здійснення посипання вулиць чи здійснення інших робіт. Напередодні в управлінні двічі були проведені наради з виконавцями робіт, під час яких було обговорено питання стосовно виконання робіт із забезпечення якісного утримання шляхово-мостового господарства міста в осінньо – зимовий період 2017 року. Зокрема, роботи відповідно до затвердженої Дорожньої карти утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя в осінньо – зимовий період. У карті передбачено вісім маршрутів прибирання міста, чітко розписано відповідальні структури за прибирання тротуарів, доріг, прибудинкових територій, зупинок громадського транспорту, тощо, – розповідає Олег Соколовський.

Оскільки мінусова температура, а відповідно й слизькість спостерігається впродовж буквально декількох годин зранку, посипання вулиць впродовж дня не здійснюватиметься. Також при плюсовій температурі не здійснюється посипання до настання мінусової, адже тоді пісок вкривається кіркою, відтак роботи є неефективними.

Головний інженер відділу технагляду Ярослав Копча нагадує водіям, що водії повинні дбати про безпеку руху у таких погодних умовах, в межах міста не перевищувати швидкість. Також властивості літньої гуми різко втрачаються вже при температурі нижче +5 градусів Цельсія.  Тому необхідно тим, хто ще не перейшов на зимову резину, зробити це.

Тернопіль житлово-комунальний