24.04.2024 23:23
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

У рамках акції “Екологічний ренесанс” в Тернополі висадили пів сотні катальп

У рамках двомісячника благоустрою у тернопільському парку Національного відродження відбулася акція «Екологічний ренесанс», під час якої на місці аварійних хвойних дерев, які були зрізані, висадили 55 катальп. До акції долучилися працівники міської ради, учасники проекту «Єднання поколінь» та міський голова Сергій Надал. Начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський зазначає, що чимало тернополян хвилювалося через зрізку хворих та аварійних хвойних на цій ділянці парку вважаючи, що тут щось збудують.

  • Як бачите, зелені насадження відновленні, тому й акція називається “Екологічний ренесанс”, ми відновлюємо зелене  вбрання. Але висаджуємо дерева, які більш підходять нашому регіону. Весною ми плануємо висадити 200 дерев, і восени також 200 дерев. Триває акція “Перетворимо тополину пісню у катальповий рай”. Відтепер тополю, яка вже втомила всіх своїм пухом, висаджуватимемо лише в промислових зонах, а в місті в нас щороку збільшується кількість катальп – унікального дерева, яке має прекрасне цвітіння, є витривалим, та має листки з великою площею, що вбирають вологу. А це – особливо актулаьно в умовах нашого вологого клімату, – зазначив Олег Соколовський.

 

Нагадаємо, у 2017 році в парку «Топільче» була висаджена найдовша в Україні катальпова алея, яка налічує понад 160 дерев. До кінця року у місті заплановано висадити ще близько 400 екзотичних дерев. Таким чином, Тернопіль продовжує зберігати статус одного з найзеленіших міст України.

До слова, Тернопіль – єдине місто в Україні, яке прийняло концепцію комплексного озеленення міста. На виконання цієї концепції щорічно відбувається оновлення зелених насаджень у всіх парках та житлових масивах та висадження нових алей. Основною метою Концепції є охорона, збереження та відтворення існуючих зелених насаджень.

Тернопіль житлово-комунальний