29.03.2024 07:55
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Уряд затвердив порядок стимулюючого тарифоутворення для виробників тепла

Уряд затвердив порядок стимулюючого тарифоутворення щодо встановлення тарифів на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії, це повідомив на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття постанови щодо внесення змін до ЗУ «Про теплопостачання».

«Ми підвищуємо конкурентоспроможність виробників тепла, що використовують альтернативні джерела енергії. Механізм встановлення тарифоутворення передбачає зниження вартості теплової енергії, що використовується для опалення житлового фонду та об’єктів бюджетної сфери», – зазначив Геннадій Зубко.
Зокрема передбачається встановлення тарифу на рівні 90 відсотків діючого у даному населеному пункті на теплову енергію, що виробляється з використанням газу. У разі відсутності такого тарифу – на рівні 90 відсотків від середньозваженого тарифу по регіону.
Прийнята постанова також дозволить запровадити спрощену процедуру встановлення тарифів на теплову енергію, що виробляється з альтернативних джерел енергії для відповідних суб’єктів господарювання перед початком опалювального сезону 2017/2018 рр.