29.03.2024 10:55
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Уряд виконав один із ключових показників ефективності реалізації Програми бюджетної підтримки регіональної політики, – Проект ЄС

urКерівник групи експертів Програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку України» Колін Медок у офіційному листі привітав Мінрегіон в особі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка з прийняттям Верховною Радою Закону «Про засади державної регіональної політики».

«Від імені Проекту щиро вітаємо та висловлюємо подяку керівництву та працівникам Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за професійний супровід та відстоювання важливих положень законопроекту в процесі його розгляду Урядом та Верховною Радою України аж до прийняття», – йдеться у листі.

Колін Медок, крім іншого, зазначив, що прийнятий закон закладає фундамент для нового законодавства про регіональний розвиток в Україні, яке базується на кращих європейських практиках та дає підстави для перегляду на його основі усього масиву законодавства у частині державної регіональної політики.

«Важливо також зазначити, що з прийняттям Закону «Про засади державної регіональної політики» Уряд України виконав один із ключових показників ефективності реалізації Програми бюджетної підтримки регіональної політики в Україні», – сказав керівник групи експертів Програми ЄС.

Він також зазначив, що з прийняттям Закону зростає навантаження на Мінрегіон в частині розробки відповідних підзаконних актів, практичної імплементації нового Закону, супроводу використання Програми бюджетної підтримки ЄС, реалізації цілої низки робіт, пов’язаних зі створенням в Україні дієвої системи управління державною регіональною політикою. В цьому контексті Колін Медок пообіцяв спеціалістам Мінрегіону, що опікуються питаннями регіонального розвитку, експертну підтримку та всебічне сприяння у їхній роботі.

Він також поінформував, що з 1 лютого цього року розпочався черговий піврічний етап проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

Довідка:
Програма Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» розпочала діяльність у січні 2013 року та діятиме до липня 2016 року.
Метою проекту є сприяння суспільному, економічному та територіальному згуртуванню країни.

Реалізація проекту надасть можливість підвищити потенціал українських органів державної влади та інших зацікавлених сторін щодо розробки та впровадження ефективної політики регіонального розвитку.

06.02.2015

www.minregion.gov.ua