19.03.2024 08:48
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

ТМТКЕ просить споживачів розрахуватися за спожиті послуги

 КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” інформує Споживачів, що підприємство не може провести належний розрахунок за спожитий природний газ та існує загроза припинення надання послуги з централізованого постачання гарячої води в місті Тернопіль з 1 липня 2018 року.

    У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 року №187, у виробника теплової енергії не повинно бути заборгованості перед НАК “Нафтогаз України”, та рівень розрахунків повинен бути не нижче 90%.

   У тарифах на теплову енергію для потреб населення, встановлених підприємству, закладена пільгова ціна на природній газ,  яка є на 52% меншою ніж ринкова ціна.

   У відповідності до законодавства за пільговою ціною КП “ТМТКЕ»  може купувати природний газ тільки у НАК «Нафтогаз України» і не може укласти аналогічний договір з іншими газопостачальними організаціями.

  На 01.04 2018 року заборгованість Споживачів складала 78,1 млн.грн., а на 01.06.2018 року  50,3 млн. грн.  За рахунок цього рівня проплати підприємство могло закуповувати необхідний об’єм природного газу для надання послуг в травні-червні поточного року.

  Заборгованість мешканців на сьогоднішній день складає 48,8 млн. грн. та спостерігається низький рівень оплати спожитих послуг Споживачами, що не дає можливості підприємству отримати номінацію для придбання природного газу на виробництво гарячої води в липні 2018 року.

  Просимо Споживачів терміново розрахуватися за спожиті послуги.

КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”