20.04.2024 14:08
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернополяни облаштували в дворі комірчину на колесах

bus (2)Мешканка будинку на вул. Ген. Тарнавського, 2а уже тривалий час користується імровізованою «комірчиною» у вигляді мікроавтобуса. Транспорт власники припаркували на прибудинковій території ще вісім років тому, і до сьогоднішнього дня, попри численні звернення сусідів в усі можливі інстанції, мікроавтобус забирати не поспішають.

Не одне звернення надійшло і до дирекції ТОВ «Коменерго-Тернопіль», яке обслуговує прибудинкову територію даного будинку.  Мешканці наполегливо просять прибрати «металобрухт»: «Просимо вас посприяти у вирішенні питання щодо термінового відтранспортування або переміщення мікроавтобуса. Колеса у транспортного засобу спущені, перемістити його можна лише за бажанням власників, та ті виконувати прохання сусідів не збираються. А ті тим часом оббивають пороги та скаржаться, що мікроавтобус обмежує рух їхнього транспорту, заважає снігоприбиральній та сміттєприбиральній техніці тощо. Відзначилися власники автівки й тим, що, за словами сусідів, залишили чотири тони будівельного сміття на технічному поверсі будинку.

Директор ТОВ «Коменерго-Тернопіль» Ігор Кравець підтверджує, що транспорт неабияк дошкуляє і комунальникам: вітер задуває під нього сміття, яке не можливо прибрати, незручності виникають і в час прибирання снігу, листя тощо. Через встановлений фактично серед двору мікроавтобус  не може під’їхати снігоочисна техніка та сміттєвоз. Однак усі приписи горе-сусідами ігноруються: на зауваження мешканців не реагують, на збори – не з’являються.

  • Ми вже декілька разів надсилали приписи власникам транспортного засобу, однак ті на них не реагують, – розповідає  Ігор Кравець, – ми зверталися і до місцевого депутата, і до відділення ДАІ МГБ Тернопільського МВ. Жоден законний спосіб не допоміг владнати проблему, яка виникла.  Можливо, звернувшись до них за допомогою ЗМІ ми переконаємо їх дотримуватися вимог «Правил благоустрою м. Тернопіль».

avtoДо слова, дана проблема не поодинока у Тернополі. Люди регулярно скаржаться на «металобрухт» у дворах. Приміром, днями в «Електронну приймальню» управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР надійшов лист від пана Романа, який скаржиться на те, що  розукомплектований автомобіль білого кольору вже декілька років поспіль стоїть поблизу трансформаторної будки біля будинку на вул. Корольова, 2.

Без взаємодії з власниками транспортних засобів вирішити проблеми такого типу вкрай складно. Відтак, доводиться розраховувати на допропорядність тернополян та їхню повагу до своїх сусідів та працівників комунальних служб.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР