29.03.2024 04:13
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Тернополяни зініціювали спорудження безпечної пісочниці

64fcca8a25962d9e5dac30193890e85fЗавдяки взаємодії мешканців будинку, що на Протасевича, 6 та ПП «Східний масив», яке обслуговує територію, була виготовлена унікальна для Тернополя пісочниця.

Директор ПП «Східний масив» Михайло Дереворіз розповідає:

  • Мешканці даного будинку звернулися до нас із пропозицією виготовити пісочницю закритого типу. Для того, щоб ми могли втілити їхнє бажання, вони знайшли фото виробу в Інтернеті. А вже наші майстри виготовили конструкцію, яку і встановили у дворі на Протасевича, 6. При цьому, жителі попросили не фарбувати новеньку пісочницю. Мами дітей, що будуть гратися тут, вирішили власноруч розфарбувати її у патріотичні кольори.

Ініціатор створення такої креативної пісочниці, Юрко Кулик, який живе в даному будинку, зауважує, що на прохання мешканців представники підприємства відгукнулися миттєво. А результат порадував усіх – і комунальників, і дорослих та малих жителів дому.

  • Представники підприємства вдосконалили модель пісочниці, фото якої я знайшов в інтернеті. Справа в тому, що ми хотіли саме закриту пісочницю, адже вона захищає дітей від «сюрпризів» у піску. Сюди не справлятимуть нужду коти та собаки, ніхто вже не накидає скла чи сміття, адже на ніч пісочниця закривається. Крім того, накриття захищає пісок від дощу, – розповідає Юрко Кулик, – Спочатку я свій задум обговорив із мамами з будинку, а потім – з директором ПП «Східний масив», Михайлом Дереворізом, який схвалив наш вигадку. Я вважаю, що це дуже правильно – об’єднувати свої зусилля, а не чекати, поки прийде хтось і зробить «щось». А той факт, що жителі будинку долучилися до роботи по фарбуванню пісочниці, свідчить про те, що до виробу тут будуть відноситися більш дбайливо.

 

Унікальні та практичні ідеї тернополян, які готові долучатися до громадської роботи, варто адресувати підприємствам, що обслуговують територію. Адже завдяки спільним зусиллям можна втілити чимало цікавих проектів.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР