29.03.2024 07:14
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Спецтехніка працювала на вулицях міста впродовж ночі

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег  Соколовський, роботи з очищення міста від снігу тривали впродовж ночі. До третьої ночі місто було зачищене, та приблизно о цій порі знову посилилися снігові опади, тому  робота, у якій були задіяні двірники та техніка, продовжилася. Території, які обслуговує  «АваксПроф», прибирали три бригади по три піскорозкидачі з відвалами, шість тракторів тротуарних, п’ять посипальних тракторів та 75 двірників підприємства.

Території, які обслуговує «Міськшляхрембуд» прибирали грейдер, чотири піскорозкидичі , дві машини, які скидають суміш з борта та дванадцять двірників підприємства.

Порядок на прибудинкових територіях забезпечували 340 двірників та 26 одиниць техніки, яка належить обслуговуючим підприємствам.

Станом на цей час тривають роботи з очищення зупинок громадського транспорту , заїздів в житлові будинки, де внаслідок очищення магістральних доріг були нагромаджені вали. Не завершена робота ще на окремих вулицях, однак прибирання міста триває.

До слова, як зауважив Олег Соколовський, вже можна відмітити перші плоди функціонування «Дорожньої карти  утримання шляхо-мостового господарства Тернополя взимку». Коли оголошується «зелений рівень» тобто попередження про денне прибирання із проханням до водіїв забрати свій автотранспорт із маршрутів прибиральної техніки – особливих змін немає. Та при оголошенні жовтого рівня – за виникнення ожеледиці чи потреби прибирання снігу в вечірній та нічний період доби , водії вже частіше реагують на прохання та забирають свої автотранспортні засоби із доріг. Так званих «підсніжників» (автомобілів, які роками припарковані у дворах чи деінде) тепер значно менше, ніж раніше.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР