19.04.2024 23:44
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

«Робота важка і невдячна»

olВ нашому суспільстві є багато недооцінених професій: екологи, геологи, фізіологи, але напевно двірник у цьому списку займає перше місце. Люди, роботу яких ми бачимо кожен день, але які при цьому залишаються поза нашою увагою.
Двірники у нашому місті, здебільшого літні люди, на плечі яких лягає відповідальність за чистоту міста. А робота – важка і невдячна, хоча по це ніхто не думає.
«Нещодавно проводили роботи по зрізанню дерев, гілки та листя залишили, окрім нашої звичної роботи- додалося ще й це», – розказує Ольга Дмитрівна, двірник ТОВ «Мрія», що прибирає у дворі будинку на вул. Острозького, 45
Розповідає і про іншу негативну сторону – хамство. Хто де хоче, там кидає сміття, бездомні риються в смітниках, залишають після себе гармидер. Буває, люди навмисно кидають сміття та насміхаються. У декого по дві чи три ділянки, тому все встигати нелегко. Зазвичай за цих день-два, що двірник на іншій ділянці вже встигають добряче насмітити.
Отже, коли наступного разу побачите прибрану вулицю, згадайте, про тих, хто своєю працею кожного дня робить наше місто чистим.
Владислав Справедливий, «Школа молодого реформатора»