19.04.2024 06:38
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Ремонт пішохідного моста від привокзальної площі до вулиці Вояків дивізії «Галичина» знаходиться на завершальному етапі

Ремонт пішохідного моста від привокзальної площі до вулиці Вояків дивізії «Галичина» знаходиться на завершальному етапі. Як розповідає заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Андрій Дроздовський, внаслідок проведення робіт із детальним обстеженням фахівцями було виявлено значний процес корозії  стальної арматури конструкції  моста. Тому виникла потреба у здійсненні додаткових робіт, обсяги яких суттєво збільшилися.

  • Ми вважаємо, що після проведення ремонту термін експлуатації моста буде продовжений на 20-25 років. Кошти на його ремонт виділені із міського бюджету. Орієнтовно 200 тисяч гривень було спрямовано на поточний ремонт, а ще понад мільйон виділено на капітальний ремонт. У процесі робіт під час знімання відлущених частин бетону з’ясувалося, що металеві конструкції сильно пошкоджені корозією, зокрема, потрібно повністю замінити одну опору з боку Старого парку. Внаслідок цього тривалість виконання робіт продовжиться ще на 20-30 днів, – розповів Андрій Дроздовський.

Як повідомив фахівець, сходовий марш з боку вулиці Вояків дивізії «Галичина» також матиме накриття. Якщо міст буде закритий, то будуть захищені основні елементи конструкції сходових маршів від негативного впливу опадів, особливо в зимовий період. Відтак відпаде потреба у посипанні піском та сіллю, яка має особливо шкідливий вплив на залізобетонні конструкції.

Накриття зроблене з антивандального пластику, покриття досить міцне для того, щоб захистити від граду, він витримує перепади температур тощо. Міст буде виконаний у сіро-червоних кольорах, вже здійснені роботи із покриття сходів червоною бітумною фарбую. Вона не лише допоможе людям під час пересування сходами бути більш зібраними та уважними, але й дасть хороше зчеплення, за рахунок якого сходи не будуть слизькими. Також бітумне покриття захищатиме від руйнування бетон, з якого виготовлені сходи.

Тернопіль житлово-комунальний