29.03.2024 11:52
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Після нічного дощу все місто вкрите льодом

Атмосферний фронт приніс сніг, мокрий сніг та дощ, повідомляють синоптики. “Оскільки найтеплішою буде західна частина, то ймовірність періодичного дощу найвища саме там”, ще вчора попередила на своїй сторінці у ФБ синоптик Наталка Діденко.  Прогнозував опади і Український гідрометеорологічний центр. Прогнози синоптиків здійснилися – впродовж минулої ночі падав дощ, через який утворилася “льодова кірка”. Хоча посипання вулиць здійснювалося впродовж ночі, посипальні матеріали, цілком зрозуміло, змивалися дощем.

Начальник управління житлово-комунального господарства благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський розповідає, що про складні погодні умови усі відповідальні за стан доріг та дворів були попереджені заздалегідь – як обслуговуючі підприємства, так і ті підприємства, що виграли тендери на прибирання міста.

– Коли падає дощ і температура -1, то не може бути сухо і не слизько. Були посипані всі дороги і всі тротуари, та робота неефективна, тому що пісок із тротуарів змивало в прилоткову частину дороги. На автошляхах ситуація краща, адже тут постійно курсує транспорт, а от на тротуарах дійсно проблема. Дощ припинився близько шостої ранку, після чого роботи продовжилися. Фактично лишилася година до виходу тернополян з осель, а не можливо за годину охопити все місто, хоча техніки достатньо. На вулицях працювало чотири тротуарних піскрозкидичі та шість дорожних від “АвксПроф”, також чотири одиниці техніки від “Міськшляхрембуду”. Однак, якщо така ситуація повториться, то їм роботи не будуть прийняті і оплачені.

Як зазначив Олег Соколовський, гірше спрацювали працівники підприємств, що обслуговують прибудинкові території. Зараз усі директори підпприємств пишуть пояснювальні записки, після чого будуть зроблені відповідні висновки. Хоча, зазначає фахівець, частково можна виправдати ситуацію дійсно вкрай складними погодними умовами: коли падає дощ при мінусовій температурі, то немає технологій, які можуть забезпечити комфортне пересування вулицями для жителів міста.
Синоптики й на завтра прогнозують погіршення дальності видимості до 500 м і менше, замерзання дощу та мокрого снігу на переохолодженій земній поверхні, ожеледь.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР