29.03.2024 10:33
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Продовжується підготовка законопроекту «Про житлово-комунальні послуги» до 2-го читання

komitetУ Комітеті Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства 1 березня відбулось чергове засідання робочої групи  з підготовки до розгляду у другому читанні проекту Закону України «Про житлово-комунальні послуги (реєстр. № 1581-д).

Обговорено концептуальні питання, які стосуються обліку наданих послуг, оплати за встановлення, технічного обслуговування приладів обліку.

У результаті дискусій визначено, що комерційний облік комунальних послуг (крім природного газу і електричної енергії, а також послуги з поводження з побутовими відходами) у багатоквартирному будинку здійснюється засобами вимірювальної техніки будинкового (колективного) вузла обліку. Покази лічильників, які встановлені у квартирах, враховуються під час розподілу між споживачами обсягів, які визначені будинковим  (колективним) лічильником.

Зазначений принцип обліку відповідає вимогам Директиви 2012/27ЄС Європейського парламенту та Ради від 25 жовтня 2012 р., яку необхідно імплементувати у наше законодавство.

www.minregion.gov.ua