20.04.2024 15:03
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Прибудинкові території у Тернополі прибирають двірники

prybyr (5)Станом на сьогоднішній день над очищенням прибудинкових територій від снігу працює 450 двірників та 17 одиниць техніки. Зауважимо, що у підпорядкуванні Тернопільської міської ради перебуває 1083 будинки. Всі інші багатоквартирні будинки (а їх у Тернополі понад дві тисячі) перебувають у підпорядкуванні ОСББ чи інших будинкових утворень і обслуговуються приватними ЖЕКами. До слова, найбільше скарг надходить саме від мешканців тих будинків, які не перебувають у підпорядкуванні ТМР, зауважує Олег Соколовський, начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради.

  • Ми очікуємо на суттєве похолодання із всіма його наслідками. Протягом дня прибирання центральних вулиць не здійснюється, цьому перешкоджає безперервний потік автотранспорту. Однак приблизно о 20 годині вечора вся техніка знову виїде на вулицю міста, аби зібрати пульпу (залишки посипаного матеріалу з снігом), щоб вже зранку транспорт міг вільно  курсувати дорогами Тернополя. Нам відомо, що у деяких українських містах через снігові опади виникло чимало проблем. Приміром,  у Миколаєві трамваї не курсували вулицями міста протягом п’яти днів, і лише вчора проблему частково усунули – розчистили один трамвайний маршрут. Відтак, якщо в Тернополі і є якісь проблеми із прибиранням снігу, то вони не такі глобальні, як у Миколаєві. Комунальники у прямому розумінні слова «змагаються» із негодою для того, аби не допустити транспортного колапсу. Звертаємося також до тернополян та гостей міста з проханням не залишати автомобілі на проїжджій частині доріг та на тротуарах, адже це суттєво ускладнює роботу комунальників.

Олег Соколовський просить тернополян розуміння та взаємодії, адже сніг останніми днями падає майже безперевно. У коментарях до даної публікації повідомляйте адреси прибудинкових територій, доріг та тротуарів, де двірники ще не впоралися із своєю роботою, а саме, не здійснили посипання чи не розчистили шлях від снігу.

 

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР