16.04.2024 15:24
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Подати показники лічильників відтепер можна через інтернет

epsДля громадян, які щомісячно намагаються подати показники лічильників, годинами телефонуючи у відповіді служби, є хороша новина. Для них створена база, яка дозволяє подавати покази лічильників за допомогою інтернету. Як розповів Михайло Шидлівський, директор фірми-розробника сервісу, працює система за принципом єдиної квитанції.
– КП «Тернопільводоканал» вже давно на своєму сайті передбачило розділ онлайн-подачі показників за спожиту воду. Нещодавно з’явилася можливість скористатися цією послугою на сайті ПАТ “Тернопільміськгаз”, яке запровадило систему онлайн-платежів за використаний природний газ. Для зручності споживачів ми розробили систему для онлайн-подачі показників усіх комунальних послуг, а саме – електропостачання, газ, вода, тепло, квартплата. Подаючи показники про використання вищезнанчених послуг, користувач отримує єдину квитанцію, у якій зазначено також і суму за вивіз твердих побутових відходів, інтернет, кабельне телебачення, домофон тощо. Для передачі показників необхідно заповнити відповідні поля в графі “Останній показник” на сайті www.eps.te.ua.

Для більш точного відображення об’єму спожитих послуг фахівець радить здійснювати передачу показників лічильників в кінці місяця, з 25 по 28-31 число.

– Цей сервіс зарекомендував себе як надійний та швидкий. Користуючись ним, тернополяни можуть здійснювати контроль і за своїми нарахуваннями, і за власними соціальними пільгами та субсидіями (за їх наявності). Скориставшись можливістю передачі показів через інтернет, споживач може переглянути власний архів оплат з дати початку користування системою. В умовах сьогодення, коли дорога кожна хвилина, це суттєва допомога тим, хто витрачав години на телефонні дзвінки до служб або ж відвідував їх для того, щоб подати показники, – вважає Михайло Шидлівський.

Для того, аби мати змогу скористатися послугою подачі показів лічильників через інтернет та отримати єдину квитанцію, тернополянам необхідно скористатися посиланням, що видрукуване на квитанції, яка була отримана платником у відділенні банку чи «Укрпошти» при здійсненні платежів (https:\\www.eps.te.ua\ternopil\account\view\індивідуальний код (набір символів)). Зайшовши у будь-який зручний час на сайт www.eps.te.ua користувач отримає повну інформацію про стан оплати комунальних послуг.
А оплатити комунальні послуги, як ми вже повідомляли, можна за лічені хвилини скориставшись сервісом www.oplata.te.ua, який працює на базі «Приватбанку». Для цього достатньо мати інтернет та картку VIZA чи MasterCard будь-якого банку із коштами на рахунку.
При оплаті послуг через даний сервіс жодних додаткових комісій споживач не сплачує.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР