19.04.2024 18:59
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Очолювати ОСББ повинні відповідальні і фахові люди, — Едуард Кругляк

osbbВ Україні стрімко зростає кількість ОСББ і, відповідно, виникають питання компетентності людей, які їх очолюють.

Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк під час наради з питань реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

«Ми маємо ситуацію, коли протягом 2015 року та з початку 2016 року кількість новостворених ОСББ зростає майже у геометричній прогресії. Це позитивна тенденція, яка, в той же час, має і негативну сторону. Справа в тому, що ми отримаємо багато скарг від мешканців багатоквартирних будинків на те, що значна частина людей, які очолили ОСББ, на справді не розуміють специфіки своєї роботи», — розповів Едуард Кругляк.

Заступник Міністра навів приклад такої скарги: «Наприклад, коли йде питання щодо підготовки до зими, такі люди не розуміють і навіть не знають про існування відповідних нормативних документів, якими необхідно керуватися. І фактично на питання щодо підготовки господарства до зимового періоду мешканці отримують відповідь, що влада дасть гроші і будинки будуть готові».

Така постановка питання викликає низку проблем, зазначив Едуард Кругляк, та наголосив, що Мінрегіон вже працює над розв’язанням цієї непростої ситуації.

«Ми будемо збиратися, залучати відповідних фахівців та піднімати питання про необхідність посилення кваліфікаційних вимог керівників ОСББ. Якщо будуть і далі спостерігатися такі тенденції, то нам навіть доведеться вносити зміни до Закону та передбачати відповідні освітні та професійні критерії, тому що житловий будинок – це серйозний інженерний об’єкт. Дуже хотілося б щоб мешканці призначали керувати ОСББ відповідальних та фахових людей», — зауважив Едуард Кругляк.

www.minregion.gov.ua

Тернополяни про Закон № 417: «Що робити тим, кого влаштовує робота обслуговуючого підприємства?»