29.03.2024 15:57
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Олег Соколовський став cпівавтором книги-каталогу “Медалі Тернопільщини”

kat3Днями у файному місті зробили ще один впевнений крок назустріч Європі – тут вийшла друком книга-довідник “Медалі Тернопільщини”. Завдяки взаємодії тернопільських колекціонерів, було створено несамобутній доробок, аналогів якому в Україні ще немає. Одним із співавторів книги став заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський.

Автором та упорядником каталогу є  депутат обласної ради, голова ТГО клубу “Нумізмат” Михайло Тимошик,

tymoshyk

Михайло Тимошик, автор та упорядник книги-каталогу «Медалі Тернопільщини»

долучилися до роботи Олександр Смик – начальник управління культури ТМР та тернопільський  фалерист Ігор Доля, Гнатишин Мирослав.

У довіднику оприлюднені фото та описи трьох сотень медалей, що стосуються  Тернополя та  Тернопільщини у різні історичні періоди та крізь призму найрізноманітніших сфер людської життєдіяльності. Олег Соколовський зазначив, що збірка може бути доповнена та перевидана, адже, за підрахунками колекціонерів, медалей Тернопільщини є більше. Тому автори звертаються до колекціонерів долучатися до співпраці і, при можливості, ділитися світлинами та описами своїх медалей. Якщо вдасться зібрати додаткові медалі – світ побачить другий том довідника. Наразі ж тернопільські фалеристи проводять опис та фотографують свої колекційні значки, яких ними зібрано вже понад тисячу.

– Наскільки нам відомо, жодне з містечок України не може похвалитися збірником щодо класифікації значків та медалей. У Тернополі зібралося кілька фалеристів, які долучилися до наповнення довідника, який був надрукований за  кошти Михайла Тимошика накладом 300 примірників, частина з яких уже передана у бібліотеки та архіви міста, – зазначає Олег Соколовський. -З одного боку, це – прояв європейського вектору нашого міста. З іншого боку – це самоідентифікація нас, як українців, адже, хто знає свою історію, той може будувати  своє майбутнє.

Презентуватимуть видання 23 серпня о 13.00 годині в Українському домі “Перемога”.kat

До слова, нещодавно ми вже писали про те, що  фалеристи Тернополя у своєрідний спосіб завдали удару по московській агресії, випустивши унікальний значок із зображенням пам’ятника Олександру Пушкіну у Тернополі.

Як ми вже повідомляли, Олег Соколовський колекціонує значки та медалі, які стосуються Тернополя та kat1Тернопільської області. Нещодавно до його колекції значків влилися здобутки двох інших колекціонерів. Усі, хто бажає долучитися до створення нової серії значків чи медалей, можуть телефонувати до Олега Соколовського за номером телефону 52 58 48.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Фото із сторінки Михайла Тимошика у Фейсбуці