18.04.2024 23:37
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Обслуговуючі підприємства забезпечили постачання тепла фактично в усі будинки

Обслуговуючі підприємства забезпечили постачання тепла фактично в усі будинки. Станом на ранок сьогоднішнього дня, 26 жовтня, у відповіднсоті до зведених даних підприємств, без теплопостачання було менше двох десятків багатоповерхівок. Причиною відсутності тепла у них стали аварійні ситуації, над ліквідацією яких працюють фахівці. Радимо тернополянам, у квартирах яких ще холодно, не зволікати, а подавати заявки в обслуговуюче підприємство, щоб зясувати причину проблеми. Приміром, дуже частими є випадки, коли мешканці квартир по цілому стояку страждають через те, що власник квартири на останньому поверсі, де заповітрені труби, відсутній, або ж не бажає пускати до себе працівників для проведення розповітрювання.

Проблеми із запуском опалення впродовж минулих днів були спричинені тим, що виникло дві аварійні ситуації, через які були зупинені котельні КП ТМТКЕ: 24 жовтня – котельня на вулиці Галицькій, 40, а 25 жовтня – котельня на вулиці Лесі Українки, 4. Через виникнення аварійних ситуацій обслуговуючі підприємства не могли повноцінно здійснювати роботи з подачі опалення в житловий фонд.

Попри те, що теплоносій надходить у житло, тернополяни й надалі відмічають, що батареї не гарячі. Як повідомив менеджер із адміністративної діяльності КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Олександр Лазарчук, справа в тому, що впродовж дня КП “Тернопільміськтепокомуненерго” подає воду відповідно затвердженого графіку температурного режиму і її температура становить 40 градусів. Ближче до завершення дня очікується, що температура води буде вищою.

У будинках, де встановлені ІТП, тривають пуско-налагоджувальні роботи. Нагадуємо, що  тут мешканці будуть оплачувати за  фактично спожите теплу згідно приладів обліку. Мешканцям, які мають централізоване опалення, нарахування будуть здійснюватися у відповідності до актів, підписаних працівниками теплорайонів, у яких будуть зазначені дати, коли фактично подали тепло в багатоповерхівку.

Нагадуємо, що у випадку виникнення будь-яких проблем із опаленням по окремих стояках, тернополяни мають звертатися до свого обслуговуючого підприємства. Якщо холодно у школі чи в дитсадку, то свої претензії потрібно адресувати безпосередньо до адміністрації закладу, адже у кожному з них автономно регулюється температура повітря.

Тернопіль житлово-комунальний