25.04.2024 07:41
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Неймовірні відео тернопільського аераційного фонтану

12 жовтня у Тернополі вперше засвітився найдовший аераційний фонтан в Україні.  Побачити всі барви унікального водограю тернополяни могли впродовж декількох жовтневих вечорів. Однак він настільки сподобався тернополянам, що чи  не у кожного на сторінці в соцмережах оприлюднене фото на фоні водограю, також змонтували тернополяни декілька відеороликів. Ексклюзивне відео для сайту “Тернопіль житлово-комунальний” презентував автор © ФТ (переглянути відео, відзняте за допомогою квадрокоптера, можна нижче).

Заступник міського голови з питань інфаструктури Владислав Стемковський розповів, що аераційний фонтан складається з двох ліній: одна лінія спрямована в сторону основного ставу, інша – в сторону внутрішнього ставу навколо острова Чайка. Протяжність фонтана становить 122 метри  (по 206 форсунок на кожну, всього 412 форсунок). Струмінь з кожної форсунки має 10-12 метрів довжини та 4,5 метрів висоти, товщина кожного сруменю становить 8 мм.

-Роботу всього фонтану забезпечує вісім погружних насосних станцій, продуктивністю 120 куб. метрів води в годину кожна. Станції обладнані спеціальними фільтрами. При роботі фонтану перекачується 480 куб.метрів в годину однією лінією (всього 960 куб. води в годину), – роз’яснює фахівець. – Вода закачується зі ставу і в став скидається. Кожна форсунка обладнанна LED прожектором, що підсвічують різнокольоровим світлом кожен струмінь води, відтак загалом фонтан облаштований 412 прожекторами. Цього року погода дозволила здійснити необхідні налаштування, а наступного ми плануємо  додати звукове оформлення та вдосконалити і урізноманітнити динаміку світла.

Нагадаємо, найдовший аераційний фонтан в Україні відкрили у Тернополі до дня міста. Струмінь води з кожної форсунки приблизно 9 метрів довжиною та майже 4 метри висотою.

Аераційний фонтан “Чайка” запрацює вже навесні

Тернопіль житлово-комунальний

Фото – Антон Марчевський