29.03.2024 14:05
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На вулиці Текстильній підприємець за власний кошт будує тротуар

На вулиці Текстильній підприємець за власний кошт будує 260 метрів тротуару. Роботи здійснюються з правої сторони дороги, ширина троутару становить 1.8 метра. Як розповідає начальник відділу технагляду ТМР Олег Вітик, при облаштуванні тротуару підприємцем дотримано усіх технічних вимог державних будівельних норм. Втім дехто із тернополян обурюється тим, що на площині тротуару встановлені контакті опори.

  • Згідно вимог ДБН контактна опора має бути не менше, ніж 75 см від бордюру. Така відстань при виконанні робіт витримана, для безпеки пішоходів залишено достатню ширину від бордюру до опори, разом з тим у місцях влаштування опор в місцях примикання контактної мережі робиться розширення на 120 см. Цієї ширини достатньо для переміщення маломобільних категорій населення та дитячих візків, – зазначає фахівець.

Підприємець, який має намір відкрити на Текстильній свій ландафтний бізнес, на облаштування тротуару отримав погодження ще у 2016 році. Оскільки на цій ділянці незначний потік пішоходів, здійснення ремонту тротуару найближчим часом тут не планувалося. Відтак підприємець за власний рахунок без залучення бюджетних коштів виконав облаштування тротуару значної протяжності та площі – як вже зазначалося 260 м на 1.8 м.

Тернопіль житлово-комунальний