29.03.2024 14:53
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На вулиці Руській тривають ремонтні роботи

Як ми вже повідомляли, з 14 по 16 травня 2017 року буде частково перекрито рух транспорту на вул. Руська (від вул. Йосипа Сліпого до вул. Замкової, в районі зупинки громадського транспорту до осі вулиці). Тут триває поточний ремонт асфальтобетонного покриття зі стабілізацією основи методом холодного ресайклінгу.

Під час проведення ремонтних робіт працівниками було виявлено отвір. Для його обстеження екскаватором  було вирито яму близько 2 метри глибиною і 3 метри шириною, що дозволило зрозуміти, що це все ж не підземний хід, а провалля, вимите водою. Яму засипали щебенем та ущільнили катком, після чого ремонтні роботи на вулиці Руській  продовжилися. На місце події було запрошено голову ГО «Сіті Проджект» Андрія Кіра, який припустив, що тут, якщо керуватися даними біолокації центральної частини міста, може знаходитися підземелля.  Втім, як зауважив він, підстав продовжувати розкривати дану локацію не було, адже присутні не виявили ані склепіння, ані інших явних ознак підземелля.

– Ймовірність їх існування там висока, бо є багато спогадів, як при закладці фундаменту кооперативного коледжу, будівельники натикалися на тунелі з білого каменю. Їх тоді старалися заливати бетоном. Втім,  у даному випадку не було виявлено нічого явного, що переконувало, що це підземний хід. Цілком можливо було б зупинити роботи, якби було щось більш-менш явне, – підсумував Андрій Кір.

Як зауважив дослідник тернопільських підземель, ходи можуть залягати на глибині чотири метри, тому розкривати їх на магістральній вулиці не було змоги.

Тернопіль житлово-комунальний