28.03.2024 20:04
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Надія Пенкна: «Я робитиму все для того, щоб підприємство «Східний масив» процвітало»

 Надія Пенкна значну частину свого життя пропрацювала у комунальній галузі – майже три десятки років вона присвятила плідній роботі на ПП «Східний масив». Про те, як складалася доля та за що вдячна Богові та колегам по роботі, заступник директора ПП «Східний масив» Надія Пенкна розповіла нам.

Коли світ перевернувся…

Надія Павлівна родом з села Лопушне (Івано-Франківська область), народился у сімї простих працівників. Закінчила на «відмінно» восьмирічну школу, а згодом – Бережанський технікум з червоним диломом. Організатору по життю, Надії Пенкні часто доводилося координувати чи організовувати різні заходи і під час навчання, і в дорослому житті. Життя набирало обертів – активна та цілеспрямована жінка вміло виконувала громадянські обов’язки, поєднуючи цю діяльність із роботою контролера на  «Текстерно». Завдяки своїм моральним  якостям, чесності та професіоналізму мала всі шанси стрімко збудувати кар’єру, та невимовна трагедія внесла свої корективи.

– Я пережила трагедію, після якої мій світ перевернувся. Перший рік після цього я буквально прожила на цвинтарі, після чого почала робити перші кроки повернення до життя. Мені була потрібна робота, де я могла б не задумуватися над тим, що трапилося,  – згадує той час Надія Павлівна.

Від двірника до заступника директора  підприємства

Маючи можливість повернутися на посаду контролера в «Текстерно», де працювала до трагедії, жінка влаштувалася двірником на ПП «Східний масив». Часто на цю роботу люди йдуть від безвиході, та в випадку Надії Павлівни це було цілком усвідомлене рішення.  День за днем – промайнуло довгих п’ятнадцять років роботи прибиральницею. Роботи,  яка допомагала пережити втрату та заповнювала порожнечу в серці. Важка фізично та емоційно праця виснажувала тіло, та Надія Пенкна не планувала нічого змінювати.

Все змінилося волею долі в один день, коли директор підприємства, Михайло Дереворіз запропонував їй посаду майстра в підприємстві. Жінка погодилася і боязко переступила у новий етап свого життя.  Працюючи майстром, мимоволі згадала свої організаторські здібності, почала більше спілкуватися з людьми, налагоджувати стосунки. Треба було «включатися», шукати новий підхід до колективу, пригадує жінка.  За ті два роки, які Надія Павлівна пропрацювала майстром, вона зуміла переконати керівника, що варта більшого: наступним етапом стала пропозиція директора стати його заступником. І от вже одинадцять років жінка займає посаду заступника директора ПП «Східний масив».

Про минуле згадує зі сльозами на очах, а про Михайла Дереворіза – з невимовною повагою та вдячністю.

– Я завдячую йому всім у своєму житті. Він – ідеальний керівник, якому треба керувати як мінімум містом, – зворушено каже Надія Пенкна. –  Дякую Богові за чудовий колектив, і за те, що потрапила на  роботу саме сюди. А особливо я вдячна Господові за все, що зробив для мене Михайло Євгенович, який не лише запропонував мені достойну роботу, але й після двадцяти років життя в гуртожитку завдяки клопотанню Михайла Євгенович а я отримала квартиру. Тому вся моя робота є і буде на благо його підприємства. Якщо дасть Бог здоров’я, то допрацюю до пенсії на посаді заступника, а коли піду на пенсію – буду тут двірником. Я робитиму все для того, щоб наше підприємство «Східний масив»  процвітало і було найкращим і щоб наші мешканці були задоволені нашими послугами.  Але, мушу зауважити, що тернополяни також мусять працювати для того, щоб місто було чистим, а насамперед треба починати із виховання своїх дітей та внуків. Коли люди не будуть смітити, дбатимуть про довкілля, наше місто буде світлим, чистим, охайним!

«Рік починається не зі зміни календаря, а з весняного прибирання»

Сьогодні під керівництвом  Надії Павлівни  п’ять майстрів та сорок шість двірників, серед яких є й ті, з ким ще десяток років тому  вдосвіта прибирала двори. Та у них немає заздрощів чи ревнощів через те, що Надія Пенкна нині їхній керівник, адже знають, що вона совісна та працелюбна людина. А ще – захисник їхніх прав та посередник між мешканцями та керівництвом.

-Я знаю кожного з них, і намагаюся шукати правильний підхід до кожного, щоб не образити, але при цьому спонукати до якісного виконання роботи. Наша робота – це господарка, а у ній завжди є проблеми, – каже вона.

Надія Пенкна завжди з нетерпінням чекає початку весни, адже це – найгарячіша пора для підприємства, але найулюбленіша для неї.

-Найбільше люблю, коли ми прибираємо місто після зими. Рік для мене починається не зі зміни календаря, а саме з весняного прибирання. Коли забирають з вулиць сніг і пилюку, коли розфарбовуємо дитячі майданчики у яскраві кольори, коли розпускаються бруньки, а травичка пробивається крізь сіру землю. Тоді усвідомлюю – життя триває!

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР