28.03.2024 11:12
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Міський голова Тернополя разом із заступниками висадили червонолисті клени

Сьогодні 24 березня, у сквері на вулиці Гетьмана Сагайдачного, міський голова Тернополя Сергій Надал та його заступники взяли участь у акції із висаджування дерев. Поблизу лавок, що були встановлені поблизу клумб минулого року, посадили десять червонолистих кленів.

Допомагали міському голові  Леонід Бацюра, Володимир Дідич та Іван Хімейчук, також долучився секретар міської ради Віктор Шумада та начальник управління житлово-комунального господарства Олег Соколовський.

– Це дуже рідкісні гарні дерева. Сподіваємося, що тернополяни бережливо будуть ставитися до них, – зауважив Олег Соколовський. – Вкрасти їх неможливо, адже вага дерева становить 90 кілограмів (разом із земляною масою, з якою деревце висаджують). Створення клумб європейського взірця передбачає  гармонійне поєднання дерев та квітів. Висаджені червонолисті клени дадуть приємний затишок тим, хто відпочиває на нещодавно встановлених лавках.

Також у п’ятницю о цій ж порі було оновлено алею «Герої не вмирають» в парку Шевченка – тут висадили дев’ять тюльпанових дерев. Третьою локацією, де висаджували дерева, стала алея у гідропарку «Топільче» (від фонтану до дамби).  Тут висадили десять катальп, а заплановано, що всього дерев буде сорок.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР