19.04.2024 00:27
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Муніципальна поліція перевіряє договори на вивезення рідких побутових відходів у Тернополі

Працівниками управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради за участю інспекторів КП «Тернопільводоканал» проводяться рейди щодо підключення споживачів-власників приватних будинків до мереж централізованого водовідведення або укладення договорів на вивіз рідких побутових відходів у Тернополі.

За останні два місяці вже проведено рейди на вулицях мікрорайону Кутківці, Бережанській, Білогірській, Львівській, Новий Світ. У результаті було оформлено 24 адміністративних протоколи за ст. 152 КУпАП та надано 53 приписи про усунення порушень законодавства, з яких 80% – виконано.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про відходи» та у відповідності до п.3.1.1.Правил благоустрою міста Тернополя, підприємства, установи та організацій, незалежно від форми власності, фізичні особи-підприємці, громадяни та інші юридичні особи зобов’язано укладати зі спеціалізованими підприємствами договори на вивезення побутових відходів. За вказане порушення законодавством передбачено санкцію у виді штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-1360грн).

Як ми вже повідомляли, жителів приватного сектору м. Тернопіль просять укладати угоди на вивезення рідких побутових відходів. Про це йшлося під час засідання робочої групи по питанняоканалх підключення споживачів до мереж централізованого водовідведення або укладення договорів на вивіз рідких побутових відходів.

Список ліцензовних перевізників рідких побутових відходів