28.03.2024 23:41
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Мешканці вулиці Чернівецької долучилися до благоустрою власного двору

mriya_ch-ernivecka (7)Двір вул. Чернівецької, 50 розфарбували у патріотичні кольори. Таке рішення прийняли мешканці, а втілювали задумане з допомогою працівників ГТОВ «Мрія». Як зазвичай це буває у Тернополі, рушійною силою оновлень стали пенсіонери, які мешкають у вказаному будинку. Сформувавши ініціативну групу та залучившись підтримкою керівництва «Мрії», літні жінки взялися впроваджувати у життя ідеї, які, зізнаються, виникли вже давно.

Пенсіонерки Слава Гулич та Галина Обшанська звернулися мешканців двору та до керівництва підприємства з проханням надати посильну допомогу. Зібравши необхідну кількість коштів та робочих рук, взялися за роботу. Насамперед, пофарбували підпірні стінки, лавки, паркан та клумби у жовто-блакитні кольори, а також висадили квіти та впорядкували свій двір.

  • Комплектуючі до стінки я свого часу привіз із Риги. Це було приблизно сорок років тому, коли будинок щойно збудували, – пригадує пан Ігор, мешканець будинку, який також активно долучився до благоустрою. – Тоді ж привіз саджанці дерев, бо тут було зовсім порожньо. З того часу ніяких робіт з стінкою не проводилося, вона вже аж позеленіла від старості. Тому зараз я з задоволенням взявся допомагати, адже робимо ми це для себе.

Пані Галина та пані Слава підтримують слова чоловіка, і додають – їм слава не потрібна. Працювали лише для того, щоб залишити слід по собі. Зітхають, що сучасна молодь доволі пасивна: хтось здав гроші, хто – категорично відмовився. А от виконували чи не усі роботи самі пенсіонери: Ольга Адамова,  Марія Пенкальська, Подзігун Ганна, Слава Гулич, Галина Обшанська та 86-річна мати пані Галини – Оксана Іванівна.

Мешканці щиро дякують за фахову допомогу працівникам ГТОВ «Мрія»: столяру Роману Фалю, маляру Євгенії Данилюк, заступнику директора Людмилі Новіцькій і начальнику ГТОВ «Мрія» Михайлові Лучкові.

До слова, цього року силами підприємства, окрім вищезгаданих, було виконано ще ряд робіт, зокрема, замінено два стояки холодного водопостачання а також замінено та пофарбовано перила вхідних сходів.

У Тернополі є чимало мешканців, які докладають зусиль, щоб їхній двір був охайним та затишним. приміром Мешканці просп. С. Бандери, 92 змагаються, у кого красивіший під’їзд, а ще Тернопільська пенсіонерка цілий тиждень прикрашала власний під’їзд, а Ольга Балабан, що мешкає на вул. Симоненка, 8, щорічно облаштувє клумбу перед своїм будинком.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР