20.04.2024 02:05
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Марія Хомик: «Я не хочу тратити своє життя на негатив»

Марія Хомик вже дев’ять років працює майстром  дільниці у ПП «Тернопіль Комсервіс». Як каже про неї головний інженер підприємства Володимир Байгер, саме на таких людях, як Марія Іванівна, тримається підприємство, адже важлива не лише фаховість, але й внутрішній світ людини, її настрій та бажання робити щось добре. За Марією Хомик вже давно прикріпилося прізвисько «агроном», адже  вона дуже любить вирощувати найрізноманітніші рослини. Саме вона розбила та доглядає клумбу біля підприємства. Та шанують її не лише за це, але й за щире серце та вміння знаходити спільну мову із мешканцями.

  • Двадцять п’ять років я працювала вихователем в дитсадку, потім була якийсь час фізруком у ДНЗ. То була не робота, а радість, але доля розпорядилася по-своєму: все почало розпадатися, це був болісний момент. Якийсь час довелося працювати на ринку, а згодом, коли гуртожитки почали продавати разом з нами – з людьми, стала головою будинкового комітету на проспекті Злуки, 5. Після цього створили підприємство, яке обслуговувало наші будинки, і от вже майже десять років я тут – в ПП «Тернопіль Комсервіс», – розповідає Марія Хомик. – В першу чергу  ми разом з колегами взялася висаджувати квіти перед підприємством.  Зараз вирощуємо розсаду, у нас навіть лимон є. Ми спорудили стелажі для розсади, та, на жаль, нашим рослинам бракує тепла, адже ми можемо дати любов та воду, а сонце – ні. Тому вибір рослин суттєво обмежений.

Все життя пропрацювавши з людьми – від маленьких до стареньких, Марія Іванівна усвідомила, що з дітками простіше. Вони – щирі, а ще дітей легше зацікавити  чимось новим, пояснити їм щось. А в спілкуванні з дорослими людьми, на жаль, доводиться іноді переживати не надто приємні моменти.

  • Життя коротке, і я не хочу тратити його на негатив, тому намагаюся уникати конфліктних ситуацій. Витрачати життя на сварки і сутички – це не для мене. Основне в моїй роботі – наш колектив, а ще маємо добрих директора і головного інженера, і коли ми їх підтримуємо, то наша робота є ефективною та злагодженою. Знаю  точно – без колективу  однодумців – ми ніхто.

У роботі на підприємстві Марія Іванівна знайшла себе. Тут, каже, з задоволенням займається і основною роботою , і своєю відрадою – квітами. Ідею облагородити клумби в дворах не полишає, і вже минулого року отримала чи не перший відгук від мешканців: вони почали приносити і ділитися своїми квітами та саджанцями. Отже, зразок Марії Іванівни таки надихнув інших тернополян, хоч для цього знадобився не один рік.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР