28.03.2024 17:44
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Конфліктну ситуацію щодо дитячого майданчика на Петлюри, 7 мають вирішити мешканці

sovrНещодавно на сторінку Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології надійшло звернення від тернополянки Ірини Шаблій, мешканки  кооперативного будинку на вул. Петлюри, 7.  Вона цікавиться проблемою облаштування дитячого майданчика поблизу їхнього дому, на який навіть свого часу збирали підписи.

  • У випадку з даним будинком ми зіткнулися з проблемою, – розповідає заступник директора ПМП «СОВР» Василь Вітушинський. – Справа в тому, що дитячий майданчик частина жителів хоче обладнати на території, де старші діти грають футбол та інші активні ігри. Відтак, коли ми взялися  виконувати прохання тих мешканців, які хотіли майданчик для маленьких діток, то зіткнулися із несподіванкою. Пісочниця, встановлена нами, за декілька днів була демонтована мешканцями і винесена за межі прибудинкової території.

 

Запитуємо у дівчаток, що граються неподалік будинку, що на Петлюри, 7, що їм відомо про пісочницю.

  • Вони тут була, але хлопці, які грають футбол, її розібрали і викинули, – розповідають школярки.

На запитання про те, чи хочуть вони, щоб тут була пісочниця, чи хай залишається майданчик для футболу, кажуть:

  • Біля сусіднього дому є дитячі майданчики, і в нас є качелі і гірки, а от побігати нема де. То хай краще тут залишається футбольний майданчик, бо гірок і качель поблизу дому є декілька, – по-дорослому роздумують дівчатка.

Відтак, за словами Василя Вітушинського, головне, щоб самі мешканці спочатку прийняли рішення. Адже затрачати кошти на обладнання  дитмайданчика і побоюватися, що його спіткає доля зруйнованої пісочниці, ПМП «СОВР» не хоче.

  • Батьки старших діток хочуть одного, батьки менших діток – іншого. Було б доцільно, якби мешканці зрозуміли, що їм потрібно, і вже тоді зверталися до нас. Для цього вони мають провести загальнобудинкові збори та прийняти рішення, а ми зробимо все, що від нас залежить, щоб втілити їхні бажання, – вважає пан Василь.

 

До слова, нарікати на діяльність ПМП «СОВР» у жителів даного дому підстав немає, адже тут постійно проводиться робота з благоустрою території. А саме, проведено косметичний ремонт сходових кліток, та входів у всіх трьох під’їздах,  здійснено капремонт покрівлі будинку, оновлено цоколь та проведено поточний ремонт міжпанельних швів.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР