27.04.2024 04:25
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Комісія обстежила прибудинкову територію житлового будинку на вулиці М. Карпенка, 15

proektУ вівторок, 28 червня,  у результаті сильної зливи відбулося підтоплення двору житлового будинку на вулиці М. Карпенка, 15. У 2014 році вказаний двір було капітально відремонтовано, відтак мешканці вирішили, що причиною підтоплення стало недобросовісне облаштування дощових каналізаційних мереж під час виконання капремонту. Для з’ясування обставин та причин затоплення двору  на доручення міського голови була сформована  комісія, до складу якої увійшли начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології  ТМР Микола Лесів, начальник відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду УЖКГ Ганна Муца, головний спеціаліст відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду  УЖКГ Мар’яна Ремеза та начальник відділу технічного нагляду ТМР Олег Вітик.  Комісійне обстеження прибудинкової території житлового будинку № 15 на вулиці Карпенка було проведене у четвер, 30 червня.

Як зазначила Ганна Муца, системи водовідведення під час капремонту у вказаному дворі були влаштовані  якісно у відповідності до діючих державних будівельних норм. Комісією було встановлено, що підтоплення асфальтового покриття даної території відбулося внаслідок непрохідності дощової каналізації, а саме – через засмічення решіток. Причиною забивання дворової дощівки є зсув ґрунту та щебеню  під час сильних атмосфених опадів, які спостерігалися 28 червня  вночі, із міжбудинкового проїзду за адресою вулиця М. Карпенка, 7-13 (згори – дубль – проїзд). Оскільки будинок №15 на вулиці Карпенка знаходиться нижче, ніж даний міжбудинковий проїзд, то  потоком дощових вод було нанесено багато мулу, та, як зазначалося, ґрунту і щебеню.

Станом на сьогоднішній день дощову каналізаційну систему прочищено та, з метою уникнення в майбутньому схожих ситуацій із підтопленням прибудинкових територій, замовлено проектно-кошторисну документацію на проведення робіт капітального характеру по ремонту асфальтобетонного покриття міжбудинкового проїзду  за адресою вул. М. Карпенка, 7-13. До слова, управлінням у 2015 році було замовлено проектно-кошторисну документацію на здійснення капремонтів  асфальтобетонного покриття у дворах на вул. М. Карпенка, 7 та 9, якою передбачено також капремонт і вказаного дубль-проїзду.

Начальник ЖЕК 13 ЖБК Роман Савула повідомив, що оскільки день 28 червня згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 1155-р “Про перенесення робочих днів у 2016 році був вихідним, мешканці прийняли рішення самостійно здійснити прочищення дощової каналізації у своєму дворі. Наступного дня, 29 червня, працівники ЖЕК 13 ЖБК прибули у двір для здійснення робіт з прочищення дощових решіток, втім мешканці запропонували їм здійснити інші роботи, оскільки із забитими стоками впоралися самі.

Як зазначили представники комісії, робочою групою було прийняте рішення про  замовлення експертизи вищевказаних проектів  на здійснення капремонтів  асфальтобетонного покриття у дворах на вул. М. Карпенка, 7 та 9. Також було вирішено при перегляді титульного списку капітального ремонту житлового фонду на 2016 рік за умови додаткового виділення коштів, здійснити капремонт.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР