28.03.2024 19:34
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Квадратний метр опалюваної площі коштуватиме 30 гривень 52 копійки

natalia_krasickaВже від першого липня тернополяни сплачують за новими тарифами за гарячу воду, а за тепло нові ціни вступлять у силу з початком опалювального сезону.

Як пояснює начальник служби збуту теплової енергії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Наталія Красіцька, тариф становитиме  30 гривень 52 копійки на температуру – 0,5 зовнішнього повітря, якщо середньодобова температура буде вища – тариф буде менший. Якщо ж середня температура буде нижчою 5 градусів морозу, за метр квадратний опалюваної площі доведеться платити більшеТакий порядок нарахувань за послугу з централізованого опалення  почали застосовувати минулого року.  Нагадаємо, 19 грудня 2015 року набули чинності  зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005р. №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення». Відтак, за частину грудня 2015 року і за січень 2016 року нарахування здійснювалися вже по-новому.

Фахівець служби збуту теплової енергії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» пояснює, що нарахування за спожите опалення у відповідності до Постанови формується відповідно до відхилення фактичної температури зовнішнього повітря від нормативної, яка врахована у діючих тарифах  (ознайомитися із платою за квадратний метр на опалювальний період 2016-2017 року – можна тут).

Для споживачів, які мають індивідуальне опалення, нагадуємо, що уряд встановив єдину ціну на газ для населення – 6,9 гривень.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР