28.03.2024 18:14
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

З 1 вересня 2015 року функції ДАБІ будуть повністю передані на місця

dabiЗ 1 вересня 2015 року будуть створені структурні підрозділи в органах місцевого самоврядування, які виконуватимуть функції  ДАБІ на місцях. Про це сказав  заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Роман Абрамовський під час наради з Конфедерацією будівельників України.

«Наразі  триває робота з підготовки до реалізації закону, який передбачає децентралізацію повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства, і нам дуже важливо знати думку будівельників та органів місцевого самоврядування», – додав заступник Міністра.

Також, він нагадав, що Мінрегіоном розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», нововведенням якого є спрощення процедури отримання поштової адреси – з моменту виділення земельної ділянки під будівництво до реєстрації об´єктів вже збудованої нерухомості.

Окрім того ведеться активна робота з модернізації державних житлових програм. «Ми модернізували існуючі житлові програми. Передбачено  надання кредитів під 10% річних. При цьому надаватимуться пільги для родин з дітьми, а саме – зменшення кредитної ставки в залежності від кількості дітей в родині», – наголосив Роман Абрамовський.

minregion.gov.ua

 

16.07.2015