16.04.2024 19:26
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

За тиждень банки видали рекордну кількість «теплих» кредитів

energoЗ 14 по 21 вересня 2015 року за державною програмою з енергоефективності банками видано кредитів на суму 51 млн 430 тисяч гривень.

«Цього тижня ми ще раз переконалися, що програма з енергоефективності стає все популярнішою. Це означає, що суспільству ми запропонували правильний підхід до реалізації проектів з енергозбереження», – прокоментував дані Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що до початку опалювального сезону залишилося мало часу, тому проводити термомодернізацію потрібно вже сьогодні.

За словами Голови Агентства в країнах Європи, де були реалізовані аналогічні програми підтримки заходів з енергоефективності в житловому секторі, також використовувалися кредитні механізми. Це стосується, зокрема, країн, які стали найуспішнішими в даній сфері – Німеччини, Словаччини, Польщі, Литви, Румунії та інших. Вітчизняна програма розроблена з урахуванням їх досвіду.

За статистичними даними, за останні три тижні, з 1 по 21 вересня, видано кредитів на загальну суму 136,2млн грн.

Загалом з моменту старту програми банками видано кредитів на заміну газових котлів та придбання енергоефективних матеріалів на суму525,7 млн грн.

 

Загальна кількість кредитів становить 31 503.

Прес-служба Держенергоефективності