29.03.2024 16:18
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Жіночі обличчя житлово-комунального господарства Тернополя: Ольга Вінницька

olga_vinnyckaОльга Вінницька, юрист ДП «Люкс-Житло» ПП «Люкс», у підприємстві працює пів року

 – Коли я прийшла на цю роботу, то передусім була приємно здивована тим, що тут «щось» роблять, – ділиться думками пані Оля. –  Я маю на увазі, що, як і більшість тернополян, до цього жила я стереотипом, що «ЖЕКи» нічого не роблять. Та коли почала працювати тут, я зрозуміла, що кожен працівник відповідає за свою ділянку роботи, і кожен намагається виконати її якнайкраще. Поки я цього не побачила, не могла повірити і зрозуміти весь обсяг роботи підприємств, які обслуговують житловий фонд та прибудинкові території. Тернополяни звикли стверджувати, що у «всьому винний ЖЕК», а самі іноді забувають про елементарні норми людської поведінки. Це висновок, який я зробила, спостерігаючи за роботою нашого підприємства. Якщо ж глянути на труднощі крізь призму моєї роботи, роботи юриста, то для мене найважчим є те, що за кожною «паперовою» справою є живі люди. Буває таке, що споживачі неспроможні заплатити за послуги підприємства і їх викликають до суду. Мій обов’язок у таких випадках домогтися здійснення оплати. Найважчими є ті моменти, коли споживачі хворі, інваліди, самотні, безробітні тощо, і це є причиною того, що вони боргують.  Буває дуже важко емоційно, адже всі вони живі люди, які мають свої життєві труднощі. Це те, до чого я, мабуть, ніколи не звикну.

Та, за словами Ольги Вінницької, позитивних моментів у роботі є чимало.

– Насамперед, це наша команда. Ми всі згуртовані та дружні, намагаємося допомагати один одному. А ще надзвичайно приємно, коли приходять або телефонують люди, щоб подякувати за нашу роботу. Приміром, нещодавно був цікавий випадок. Одна мешканка впродовж багатьох років зверталася до нас із скаргою на дивні звуки з крана, які їй заважали спати. Наші працівники неодноразово намагалися вирішити цю проблему, однак не могли зрозуміти у чому справа. Все, що робили, не допомагало вирішити проблему мешканки. Врешті

до цієї пані пішов наш головний інженер, після візиту якого звуки з крана пропали. Мешканка була настільки щасливою, що написала нам подяку. А ми в свою чергу були дуже раді, що вона нарешті може спокійно спати.

Випадок курйозний, але має гарне закінчення.  Для нас це черговий доказ того, що варто працювати та докладати зусиль і врешті мешканці оцінять нашу роботу, вважає Ольга Вінницька.

 

З приходом перших весняних днів усі згадують про жіноче свято, навколо якого продовжують точитися суперечки.  Хтось переконує, що святкувати не варто через його радянські корені, хтось радить, не зважаючи ні на що, привітати жінок з свого оточення. А ми вважаємо, що зараз слушна нагода, щоб розповісти про тих жінок, які працюють у сфері житлово-комунального господарства Тернополя. Їх дуже багато, тож написати про всіх за декілька днів – неможливо. Тому цими днями знайомимо вас із кількома жінками, які займають різні посади у підприємствах житлово-комунального господарства міста Тернопіль.

 Марія Федчишин

 Віра Вощило

Галина Кашуба

Наталя Марчук

Галина Гевко