16.04.2024 15:39
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Жителів ОСББ та приватного сектору очікують для оформлення «Картки тернополянина» у підрозділах ТМР

У зв’язку із великою кількістю тернополян, які виявили бажання виготовити соціальну карту, та з метою розвантаження працівників Центру надання адміністративних послуг  та управління соціальної політики, було прийнято рішення на добровільних засадах залучити до прийому документів обслуговуючі підприємства (так звані «ЖЕКи»). Втім, основними функціями таких підприємств є надання  послуг із утримання будинків і споруд та прибирання територій. Тож , у обслуговуючих підприємствах приймають анкети на соціальні картки у мешканців будинків, які обслуговує те чи інше підприємство.  Мешканцям ОСББ та приватного сектору рекомендуємо звертатися у підрозділи ТМР – ЦНАП  (вулиця Острозького, 6, І поверх) або ж в Управлінні соціальної політики ТМР (вулиця Лисенка, 8).

Керівництво обслуговуючих підприємств люб’язно погодилося посприяти впровадженню інновації у вигляді «Соціальної картки тернополянина», – зазначає Віталій Васильків, директор ТОВ «Системний зв’язок». Втім необхідно, щоб тернополяни розуміли, що не можуть хаотично звертатися у будь-яке підприємство. Кожен охочий може звернутися саме у своє обслуговуюче підприємство, жителі ж ОСББ або приватного сектору повинні подавати анкети у ЦНАПі або в «собезі», а школярі та студенти – у своїх навчальних закладах.

Фахівець радить не панікувати, адже часу для виготовлення картки є достатньо, крім того вже з першого жовтня запрацює ресурс, який дозволить усім тернополянам, які не є пільговиками, самостійно з власного чи робочого комп’ютера зареєструвати анкету на виготовлення картки.

  1. Очікуємо, що перші картки будуть видані вже наступного тижня, термін виготовлення картки становить близько місяця. Поповнити баланс електронного квитка можна в пунктах продажу та поповнення. Зверніть увагу, що при поповненні ви зобов’язаний перевіряти дату і час проведення операції, номер електронного квитка і термін дії пакету послуг, який придбали, що зазначені на чеку. Чек про поповнення рекомендуємо зберігати. Місць для поповнення балансу карт наразі є 19-ть. Їх можна знайти на сайті detransport.com.ua, – каже Віталій Васильків.

Наразі картка дасть змогу тернополянам їздити за дешевшим тарифом у маршрутках та тролейбусах міста, а також згодом отримувати знижку на інші муніципальні послуги. Оформити картку можуть усі, хто прописані у Тернополі, проживають або працюють у місті (детальніша інформація про те, де оформити і які документи необхідно подати є тут (гіперпосилання).

Отримати відповіді на всі запитання щодо картки можна на сайті fayna-karta.te.ua або за телефоном гарячої телефонної лінії +380352400350, тел. +380500400350