28.03.2024 15:50
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Енергоефективні студенти – наше майбутнє

unnamedПро те, як стати енергоощадливими та правильно використовувати ресурси, представники Громадянської мережі ОПОРА розповіли 8 вересня студентам Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій.

Одним із найбільших споживачів енергії є домогосподарства. Кожен із нас, приходячи додому, ставить на плиту чайник, вмикає освітлення, побутові прилади. Таким чином створюється значний попит на різні види енергії. А тому енергоощадження починається з кожного з нас.

Це значить, що необхідно в міру використовувати воду, вимикати зайве світло, замінити усі лампочки на енергозберігаючі та встановити в квартирі усі можливі засоби обліку.unnamed-1

«Сьогодні люди починають усвідомлювати, що потрібно не лише бережливо ставитися до енергетичних ресурсів у своїх квартирах, а й спільно робити будинки енергоефективними. Тому масово почали переходити на ОСББ, адже при цій формі управління легше контролювати витрати за допомогою будинкових лічильників тепла, води та електроенергії, не кажучи вже про такі заходи, як комплексна термомодернізація чи встановлення індивідуальних теплових пунктів», – наголосив Андрій Мартишко, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

Учасники семінару також дізналися про альтернативні джерела енергії та отримали інформаційні листівки, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».