25.04.2024 16:41
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

До 1 липня потрібно врегулювати питання надання населенню субсидій на оплату послуги з управління багатоквартирними будинками

subsПерехід до вільних цін на послугу з управління багатоквартирним будинком не повинен негативно позначитися на соціальному захисті громадян.

Про це сказала директор Департаменту економіки систем життєзабезпечення Наталія Хоцянівська під час наради з питань реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

«Відшкодування пільг та субсидій має здійснюватися виходячи із граничного розміру витрат. Оскільки ціна є вільною і її діапазон може коливатися, — пояснила Наталія Хоцянівська.

Наразі розробляються відповідні механізми. «Зокрема, потрібно затвердити постановою  Кабміну граничний розмір витрат, в межах якого відшкодовуватимуться пільги та житлові субсидії», — додала вона.

За  словами директора Департаменту, наразі розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про надання населенню субсидій для відшкодування витрат з оплати послуг з управління багатоквартирним будинком (витрат з управління багатоквартирним будинком)».

Нагадаємо, Урядом прийнято постанови якими доповнено перелік житлово-комунальних послуг, на які надаються населенню субсидії, послугою з управління багатоквартирними будинками.

«Нам необхідно, щоб після 1 липня був забезпечений соціальний захист населення», — зазаначила Наталія Хоцянівська.

www.minregion.gov.ua