29.03.2024 08:32
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Для підприємств ТКЕ затверджено Типовий договір про реструктуризацію боргів перед НАК «Нафтогаз», – Зубко

Розроблений Мінрегіоном Типовий договір – це вже практична реалізація Закону №1730. Договір чітко прописує порядок реструктуризації і погашення кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики за природний газ, використаний станом на 1 липня 2016 року та не погашеної на 31 грудня 2016 року.  Визначає строк її погашення, розмір щомісячних платежів та відповідальність сторін.  Про це зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи прийняття відповідної урядової постанови.

«Ми дали можливість для реструктуризації заборгованості за спожиті енергоносії терміном на 60 місяців із залученням гарантій місцевих бюджетів. Після реструктуризації та виплати боргу, теплопостачальним організаціям спишуть пеню, штрафні і фінансові санкції. Таким чином, ми економічно зміцнимо ці підприємства, підвищимо їхню інвестиційну привабливість і, зрештою, забезпечимо вищу якість послуг для споживачів», – зазначив Геннадій Зубко.

З прийняттям Типового договору унормовані на загальнодержавному рівні договірні відносини щодо реструктуризації кредиторської заборгованості між підприємствами теплоенергетики та НАК «Нафтогаз».

Постанова КМУ «Про затвердження Типового договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ» розроблена Мінрегіоном для реалізації положень Закону № 1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії».

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України