19.04.2024 16:12
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Для підприємств ЖКГ можуть скасувати вимогу попередньої оплати за електроенергію — Мінрегіон

elОстаннім часом до Мінрегіону надходять численні звернення щодо необхідності врегулювання питань, які виникають між підприємствами електропостачання та виконавцями послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управителями багатоквартирних будинків. А саме щодо авансової (попередньої) плати за електричну енергію виконавцями послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управителями багатоквартирних будинків і відшкодування витрат за спільне використання технологічних електричних мереж електропередавальними організаціями.

Про це йшлося 2 листопада під час наради у Мінрегіоні за участю представників НКРЕКП, Антимонопольного комітету, Державної регуляторної служби, ГС «Асоціація управителів житла», підприємств галузі та органів місцевого самоврядування.

У ході наради було обговорено необхідність внесення змін до пункту 6.6 Правил користування електричною енергією в частині скасування вимоги стосовно попередньої оплати підприємствами ЖКГ за електроенергію та визначення для таких підприємств особливого порядку розрахунків за електричну енергію (враховуючи те, що платежі за ЖКГ послуги вносяться споживачами у місяці, що настає за розрахунковим).

НКРЕКП підтримала таку пропозицію і найближчим часом проект постанови буде розміщено на сайті комісії для обговорення.

Також було вирішено, що Мінрегіон у співпраці з НКРЕКП, Антимонопольним комітетом та Державною регуляторною службою продовжить працювати над врегулюванням питання відшкодування витрат за спільне використання технологічних електричних мереж електропередавальними організаціями.

www.minregion.gov.ua