29.03.2024 16:35
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Держава надасть підтримку на оплату послуг з управління багатоквартирним будинком, — Зубко

images-2Уряд запровадив механізм відшкодування пільг та субсидій на оплату послуг з управління багатоквартирним будинком. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи прийняття Постанови «Про затвердження Порядку визначення граничного розміру витрат на оплату послуги з управління багатоквартирним будинком, витрат на управління багатоквартирним будинком, виходячи з якого надаються субсидії населенню»

«Сьогодні населення може отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг – водо-, тепло-, газопостачанню, водовідведенню, електроенергії. А тепер ми даємо можливість родинам отримати підтримку від держави  і на сплату послуги з управління багатоквартирними будинками. Запроваджуємо відповідний Порядок», — зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що в України діє закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (№417). Він передбачає перехід від послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій до послуги з управління багатоквартирними будинками. Дія прийнятого Порядку поширюватиметься як на управителів багатоквартирного будинку, так і на об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), житлово-будівельні (житлові) кооперативи (ЖБК).

Прес-служба Віце-премєр-міністра України