29.03.2024 13:02
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Дежавю: тепловики протестували через заборгованість

tmtkeПопри те, що більшість міст України залишились без гарячої води, тернополяни наразі ще можуть нею користуватися.

У червні цього року міська рада вже виділила понад 5 мільйонів гривень для КП «Тернопільмісьтеплокомуненерго» для  компенсації збитків за централізоване постачання гарячої води.  Таким чином у місті збереглася подача гарячої води. Втім остаточно проблему це вирішило лише на деякий час, тому сьогодні, третього серпень,  працівники КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» вийшли на протест, вимагаючи погашення заборгованості із заробітної плати за два місяці.  Адже допомога міської влади є лише способом тимчасового виходу із ситуації, а ті механізми, які  спричиняють постійну заборгованість, залишаються в силі.

Як зауважив заступник директора КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Богдан Миськів, заборгованість спричинена рядом факторів, головним з яких є недосконалість законодавства у сфері теплопостачання, через що діють тарифи, які не відповідають економічним реаліям, діє постанова уряду №217, за якою майже всі кошти за теплову енергію через розподільчий рахунок поступають «Нафтогазу України». Також тернополяни заборгували підприємству понад 26 мільйонів гривень за отримані послуги.

Нагадаємо, що заборгованість по заробітній платі працівникам КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» виникає вже не вперше. Однак міська рада активно сприяла вирішенню даної проблеми. Тим часом КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» працює у штатному режимі. Наразі про зупинку подачі гарячої води в оселі тернополян не йдеться – тут готуються до початку нового опалювального сезону.

На підприємстві розуміють,  що кінцева ланка, яка може владнати ситуацію – не міська влада, а уряд, через постанови якого кошти, які надходять до підприємства, одразу вилучаються як оплата за енергоносії.

Окрім того, у літній період населення не оплачує за опалення, відтак КП «Тернопільтеплокомуненерго» має менше надходжень і не може власними зусиллями виплати заробітну плату.

Керівництво підприємства спільно з міським головою шукають шляхи, за допомогою яких вдасться найшвидше виплатити зарплату працівникам.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Через дії уряду Тернопіль може залишитися без гарячої води

 Через антиукраїнську політику уряду Тернопіль може залишитися без гарячої води

Директор КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” розповів про важливе

Андрій Чумак розповів, чому подача гарячої води у Тернополі під загрозою