29.03.2024 12:12
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Двірник ПП “Коменерго Тернопіль” Ірина Гуменюк працює з помічником

komenergo (2)Надзвичайно зворушливу пару можна частенько побачити поблизу будинку на проспекті Злуки, 31. Чоловік з дружиною мало не щодня працюють на прибудинковій території вдвох, дбайливо допомагаючи одне одному та демонструючи, що любов і взаємоповага – цінності вічні.

Ірина Гуменюк, двірник КК «Коменерго Тернопіль – 3», працює в підприємстві вже 20 років. В шостій годині ранку, коли тернополяни ще сплять, ця жінка вже приступає до роботи. Однак все частіше на допомогу їй приходить чоловік, пан Мирон. Він працює поряд і тоді, коли роботи не так вже й багато, і тоді, коли доводиться виконувати фізично важку роботу – прибирати листя чи сніг. “Та подивіться, яка тут територія – їй самій це не під силу!”, каже чоловік. Пані Ірина посміхається: працювати з таким помічником і легше, і приємніше.

Оскільки подружжя Гуменюків мешкає поряд, то на роботі вони від ранку до ночі. Жоден папірець не має шансів у боротьбі з інструментами добросовісних прибиральників. А прибирають листя чоловік з дружиною  настільки ретельно, що привертають до себе погляди перехожих. Пояснюють: треба зібрати все, поки сухо, тому що потім мокре листя збирати вкрай неприємно і важко.  Сором’язливо відмовляються розповідати про себе, бо ж всього-на-всього роблять свою роботу. Пан Мирон примовляє, що він тільки допомагає, а все робить вона – дружина. Пані Ірина натомість запевняє, що без нього не впоралася би…

Зазвичай вони намагаються бути непоміченими, виконуючи роботу у ранковий час, коли на вулицях ще немає людей. Але щиро радіють, коли мешканці будинку, де вони стільки працюють, діляться своїми радощами та турботами.  То ж радимо тернополянам не забувати, що добре слово – неабиякий стимул для роботи людей, яких більшість із вас просто не помічає.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР