29.03.2024 17:51
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Галина Гевко: «Є проблема – вирішуємо!»

galyna_gevkoДекілька місяців тому ми з радістю повідомляли нашим читачам про те, що директор ПП “Благоустрій” Галина Гевко стала депутатом міськради. Це перший випадок у Тернополі, коли директор підприємства, що обслуговує житловий фонд, отримав депутатський мандат. Як ведеться досвідченій комунальниці з часу отримання депутатського мандату – читайте у емоційному інтерв’ю.

«Намагаюся не просто слухати, а чути»

Як розповідає Галина Орестівна, у політиці вона не новачок.

 –Під час виборів у 2010 році я балотувалася як мажоритарник, по виборчому округу до якого входять будинки, що обслуговуються ПП «Благоустрій». На той час у мене був дуже сильний конкурент – Михайло Головко, який сьогодні є народним депутатом України. Тоді він переміг, після чого ми залишилися друзями. По закінченню виборів Михайло підійшов до мене і жартома попросив вибачення за те, що  не поступився жінці. Після цього він ще не раз звертався до мене за консультаціями з питань, що стосуються житлово-комунального господарства, і я завжди із задоволенням ділилася із ним своїми знаннями. А вже у 2015 році ми з ним стали однопартійцями (Галина Гевко є членом партії Свобода»- авт.). Знаючи багатьох достойних представників даної політичної структури, я мала за честь бути одним із її облич під час виборчих перегонів.

Галина Гевко розповідає, що другий досвід участі у виборах був зовсім іншим, адже у 2015 році довелося балотуватися у окрузі, де немає жодного будинку, який обслуговує ПП «Благоустрій», а відтак – знайомих людей чи задоволених послугами підприємства споживачів

Залишившись без «козирів», я не зневірилася, адже у моєму розпорядженні були інші можливості, – посміхається жінка. – Звісно ж, вести діалог із знайомими людьми – значно простіше. Та досвід проведення зборів із мешканцями житлових будинках не минув даремно: допомогло постійне спілкування із тернополянами  та розуміння їхніх проблем впродовж попередніх чотирнадцяти років. На мою думку, щоб дослухатися до кожного мешканця, треба просто вміти його почути і не важливо у той момент де він живе і скільки часу ми знайомі. Я навчилася чути, тому, мабуть, і отримала від виборців такий вотум довіри.

«Моїми першими виборцями були діти»

Курйозний випадок із передвиборчої кампанії Галини Гевко переконує: дійсно важливо налагодити діалог, навіть якщо перед тобою діти.

-.  Перед виборами я організовувала збори мешканців будинку на вулиці Братів Бойчуків 17. Основною категорією слухачів стали маленькі мешканці будинку, які розповіли,  що дуже хочуть мати гарний дитячий майданчик, гойдалки і таке інше. Вже на наступні збори ці діти привели своїх батьків, аби ті підтримали їхнє прохання до мене, як до кандидата в депутати. Тому можна вважати, що моїми першими виборцями були дітлахи, які таки отримали бажане, після того, як проявили свою дитячу громадянську активність, – з посмішкою пригадує депутат.

«Чоловічої» роботи не боюся»

Дає раду Галина Гевко і з своїм новим депутатським колективом, який складається здебільшого із чоловіків

За знаком зодіаку я «левиця», а левиця віддає перевагу чоловічому товариству. Мені з ними простіше спілкуватись і навіть довіряю я чоловікам більше, аніж жінкам, вважаю їх надійнішими. Тим паче, якщо вони розумні і знають свою справу, то мені з ними дуже просто. Направду! Я абсолютно не боюся чоловічих колективів. Навіть коли навчалася у вищому навчальному закладі, то в моїй групі було тільки дві дівчини. І зараз на роботі у мене фактично чоловіче товариство, адже всі працівники ремонтної бригади – мужчини.  Натомість, я добре орієнтуюся у справах, які здаються надто складними для багатьох жінок. Для мене не проблема при потребі виконати якусь роботу, яка вважається «чоловічою». Хоч мій чоловік  має золоті руки, я цим не зловживаю. Навпаки тішуся, що саме від нього в мені сформувалась така любов до житлово-комунальної сфери, якій він присвятив понад тридцять три роки свого життя.

Тепер до щоденних звернень мешканців додалися депутатські прийоми, під час яких відкриваються нові грані людських проблем. Звернень – багато, констактує Галина Гевко, тому робота фактично не закінчується. Та вміння з легкістю приймати рішення та життєве кредо: «Є проблема – вирішуємо!» допомагає жінці завжди бути в тонусі і встигати виконувати обов’язки не лише директора підприємства та депутата, але й дружини, матері і бабусі для трьох онуків.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР