20.04.2024 15:48
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

В управлінні житлово-комунального господарства обговорили ряд важливих проблем

Владислав Стемковський перший заступник міського голови м.ТернопільУ п’ятницю, 24 жовтня, в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Тернопіль. Під час засідання присутні обговорили ряд важливих питань. Зокрема, мова йшла  і про те, що стан госпітальної бази на випадок виявлення карантинних інфекцій, зокрема хвороби, викликаної вірусом Ебола, є незадовільним. В умовах небезпеки поширення лихоманки Ебола (як відомо, у Тернополі навчаються студенти, з країн, де випадки Еболи вже зафіксовано)  було вирішено, що стан госпітальної бази м. Тернополя потребує термінової підготовки до роботи в умовах масового поширення лихоманки. Враховуючи, що  ремонтні роботи в інфекційному відділенні Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги незавершені, даний базовий стаціонар на випадки особливо небезпечних інфекцій, може використовуватися як госпітальна база для жителів міста Тернополя. Членами комісії було вирішено забезпечити медперсонал інфекційного відділення розхідними матеріалами та засобами індивідуального захисту, які необхідні для лікування Еболи.

Владислав Стемковський, який є головою комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Тернопіль, розповів, що під час засідання обговорили ще ряд не менш важливих питань. Зокрема, йшла мова і про утримання в технічно-справному стані систем зовнішнього протипожежного водопостачання та про забезпечення пожежної та техногенної безпеки та об’єктів м. Тернополя протягом осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду 2014-2015 років.

Одним із найбільш актуальних на засіданні було обговорення про дотримання законодавства у сфері безпеки людей на водних об’єктах Тернополя в осінньо-зимовий період 2014-2015 років.

Тернопільському міському відділу УДСНС України  в Тернопільській області комісією  було доручено забезпечити готовність човнів, рятувальних кругів, жилетів, надувних соломинок, рятувальних мотузок та провести з особовим складом додаткові заняття з рятування потерпілих на воді та на льоді. Найближчим часом буде визначено безпечні місця щодо виходу людей на лід та встановлено попереджувальні та інформаційні щити на набережній Тернопільського стану, про що ми проінформуємо додатково.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР