24.04.2024 18:44
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

В управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося засідання координаційного штабу

У зв’язку із прогнозами Тернопільського обласного центру з гідрометеорології про суттєве ускладнення погодних умов у четвер, 15 березня, в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося засідання координаційного штабу, до складу якого входять представники усіх служб життєдіяльності м.Тернополя, під головуванням заступника міського голови Владислава Стемковського. Під час наради присутніми було одноголосно прийняте рішення про оголошення “червоного рівня” оповіщення. Участь у обговореннях взяли фахівці управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, відділу технагляду, представники підприємств, що здійснюють прибирання вулиць міста, підприємств, що надають автотранспортні послуги, муніципальної поліції, патрульної поліції, ДСНС та представники служб, що забезпечують життєдіяльність міста.

Через прогнозоване погіршення погодних умов, чергуватимуть додаткові бригади аварійних служб, а також вже в процесі буде вирішуватися питання щодо обмеження в’їзду вантажного транспорту в межі Тернопільскої області. Як зазначили представники поліції, усі дії будуть скоординовані із представниками інших областей, яких за прогнозами синоптиків також торкнеться негода. Тому рекомендуємо тернополянам утриматися від запланованих поїздок за межі міста, щоб не опинитися у заторах або в снігових заметах.

Також було обговорене питання щодо доцільності і призупинення навчання у загальноосвітніх закладах на понеділок, 19 березня. Було вирішено, що цього дня заняття в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Тернополя будуть проводитися у звичному режимі. Проте, зважаючи на прогнози синоптиків, зокрема сильний сніг та хуртовини, саме у цей день відвідувати навчальні заклади діти можуть на розсуд батьків.

Це означає, що якщо через погані погодні умови виникнуть труднощі із добиранням до шкіл чи позашкільних закладів, то батьки можуть залишити дитину вдома. При цьому жодних довідок за пропуск у цей день у навчальний заклад пред’являти не буде потрібно. У разі виникнення надзвичайної ситуації у місті додаткова інформація про графік навчання у Тернополі буде оприлюднена на сайті Тернопільської міської ради у неділю, 18 березня.

Перевізникам було доведено до відома попередження про сильні снігопади та пониження температури зовнішнього повітря, та рекомендовано організувати на вихідні чергування працівників які живуть у Тернополі, а не доїжджають з районів а також підготувати техніку для прибирання територій автопарків, щоб громадський транспорт безперешкодно виїхав на маршрути.

Звертаємося до тернополян при можливості утриматися від поїздок власним авто і по території міста, не залишати транспортні засоби на проїзній частині та обабіч дороги, щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки. Пішоходів та водіїв просимо бути максимально уважними у ці дні, адже під час інтенсивних снігопадів світлофори працюватимуть у миготливому режимі.

Одночасно нагадуємо підприємствам, які обслуговують житловий фонд, та представникам ОСББ про необхідність забезпечити розчищання та посипання протиожеледною сумішшю прибудинкові території та міжбудинкові проїзди, аби у разі необхідності забезпечити проїзд машин швидкої допомоги тощо. Закликаємо субєкти господарювання дотримуватися “Правил благоустрою м. Тернопіль” та здійснювати прибирання своїх та прилеглих територій, щоб забезпечити безперешкодний рух.

Наголошуємо на тому, що на ці дні оголошено “червоний рівень” системи оповіщення у відповідності до “Дорожньої карти м. Тернопіль”.

Координаційний штаб за потреби збиратиметься і під час вихідних, щоб оперативно координувати діяльність комунальних служб у залежності від ситуації, яка складатиметься.

Тернопіль житлово-комунальний