19.04.2024 01:11
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Відбулося друге засідання членів оргкомітету щодо організації «Днів сталої енергії» у Тернополі

dniДев’ятого жовтня у приміщенні управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулося друге засідання членів оргкомітету щодо організації «Днів сталої енергії». Під час попередньої зустрічі мова йшла про організаційні моменти, координатором заходу Павлом Савечком було озвучено перелік заходів, які вже були проведені у інших містах України, що є членами Асоціації.  Сьогодні ж присутні обумовили деталі проведення двохденного  заходу у Тернополі. Нагадаємо, що захід відбудеться впродовж 16 та 17 жовтня в рамках співпраці Тернопільської міської ради та Асоціації «Енергоефективні міста України».

До підготовки та проведення заходу дії залучені керівники виконавчих органів Тернопільської Міської Ради, комунальні підприємства міста, представники Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», неурядові організації, заклади освіти тощо.

Проведення Днів Сталої Енергії передбачає організацію цілого ряду заходів, спрямованих на підвищення у мешканців міста культури енергозбереження, свідомого ресурсоспоживання. Саме тому програма цих Днів поєднує як освітні заходи для дорослої аудиторії, виставки енергоефективного обладнання, майстер-класи тощо, так і просвітницько-розважальні заходи для дітей, аби змалку привчити їх правильно поводитися із енергоресурсами. Із детальним переліком заходів, які відбудуться у рамках “Днів сталої енергії”, наші читачі зможуть ознайомитися на сайті згодом. Організаторами заходу створена зустріч у “Фейсбук”, долучитися до якої можуть всі охочі (Дні Сталої Енергії у Тернополі)

До слова, організація Днів Сталої Енергії є обов’язковою умовою для всіх міст Європи, які підписали Угоду Мерів та, відповідно, зобов’язалися до 2020 року скоротити на 20% споживання невідновних енергоресурсів та викиди в атмосферу вуглекислого газу, а також довести частку використання відновних джерел енергії до 20%.

Тернопіль, як і ще близько 80 українських міст, є підписантом Угоди мерів – Схід. Така добровільна ініціатива у сфері сталого енергетичного розвитку міст та регіонів започаткована Європейським Союзом і спрямована на вирішення найболючіших енергетичних проблем громад Європи та кліматичних проблем людства.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР