28.03.2024 16:08
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Владислав Стемковський взяв участь у Форумі енергоефективного партнерства

forumЗаступник міського голови Владислав Стемковський взяв участь у Форумі енергоефективного партнерства, який відбувся 22 травня 2015 р. в м. Києві.

Одним з ключових моментів Форуму стало підписання з тринадцятьма областями Меморандумів про партнерство у сфері енергоефективності житлових будинків між Держенергоефективності та обласними державними адміністраціями, обласними радами та головами міст-обласних центрів. У переліку міст, які підписали меморнадум про партнерство у сфері енергоефективності житлових будинків, є й Тернопіль.

Метою співробітництва є об’єднання зусиль в частині інституційної організації та фінансової підтримки населення на впровадження енергоефективних заходів в житлових будинках шляхом здешевлення кредитних ресурсів за рахунок бюджетів відповідних рівнів. Як вважають фахівці, в Україні немає іншої альтернативи, ніж об’єднатися та провести широкомасштабну термомодернізацію та впровадити енергоефективні заходи. Відтак у Тернополі уже розпочалася реалізація Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду.

Довідка: Форум Енергоефективного партнерства організовано Держенергоефективності спільно з Мінрегіонбудом за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Муніципальна енергетична реформа в Україні», Проекту Міжнародної фінансової корпорації (IFC) «Енергоефективність у житловому секторі в Україні», Проект «Створення енергетичних агентств в Україні», що реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMUB), Проект Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Енергоефективність у громадах».

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР