29.03.2024 01:05
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Взаємодія з громадянами: «Відкрите місто»

Без имени-1Нещодавно Тернопіль доєднався до проекту “Відкрите місто”, ініціатором якого є Фонд Східна Європа. Дана комунікаційна платформа створена для  взаємодії громадян, місцевих органів влади, комунальних підприємств, громадських об’єднань, благодійних фондів та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громади. В цьому проекті беруть участь 16 населених пунктів України, 10 з яких находяться в Західній Україні.

У даній платформі кожний зареєстрований учасник може розміщувати повідомлення про різні недоліки, які він бачить у своєму населеному пункті. Після опублікування, повідомлення може отримувати трьох статусів: відкрите  – відправляється сповіщення у службу, яка займається вирішенням проблемами; в роботі – відповідна служба отримала дане повідомлення і приступила до його виконання; закрите – дана проблема є вирішеною.

Від початку дії проекту в нашому місті було зареєстровано 138 повідомлень, з них 41 – відкритих, 34 – в роботі, 63 – закриті. Другим за кількістю зареєстрованих повідомлень є місто Чернівці – 122 повідомлення. Ще одним приємним моментом є те, що кількість зареєстрованих користувачів у Тернополі є найбільшою – майже 400 людей, в той момент, як кількість населення міста серед обласних центрів є найменшою.

Відповідно до карти відвідувань сайту “Відкрите місто”, видно, що наше місто займає перше місце по кількості переглядів даної інтернет сторінки.

Найбільше проблем, які повідомляють жителі Тернополя, відносяться до компетенції управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. За весь час функціонування комунікаційної платформи на адресу даного органу місцевого самоврядування надійшло 124 повідомлення, з них відкриті – 14, в роботі – 9, закриті – 101. Якщо розглянути повідомлення у відсотковому співвідношенні, то можна спостерігати таку картину: відкриті – 11,29%, в роботі – 7,26%, закриті – 81,45%. Цей показник є найкращим серед усіх населених пунктів України, які долучилися до сайту “Відкрите місто”.

Основними проблемами на які вказують люди є невідповідний стан проїжджої частини, зовнішнє освітлення, проблеми прибудинкової території, пошкодження тротуарів.

Можна сказати, що даний проект має успіх у Тернополі – населення має бажання покращувати умови життя у місті, а місцева влада робить все можливе для вирішення проблем, які надходять в інтернеті.

Юрій Мойсей, «Школа молодого реформатора»